Eseménydús nyári fesztivál

Berec Zsolt, a Jászkerület Nonprofit Kft vezetője és munkatársai június 18-án, a Déryné Rendezvényházban tájékoztatták a sajtó képviselőit az idei ZagyvaParty Fesztivál, valamint a Déryné Deszkáin nyári színházi sorozat programjairól.

Jászberény gazdag kulturális életének szervezői az elkövetkezendő hónapokban sem hagyják unatkozni a művészetekre, a színvonalas szórakozásra éhes városlakókat. A mozgalmasnak ígérkező nyári időszak a június utolsó hétvégéjére kitűzött ZagyvaParty Fesztivállal veszi kezdetét, a ránk váró kínálat pedig igencsak színpompásnak ígérkezik.

– Szinte nem volt olyan nap Jászberényben, hogy ne történjen valami a közművelődés palettáján – értékelte a tavaszi eseménysorozatot az ügyvezető, ám a szlogent – tekintve az elhangzó ajánlatokat – nyugodt szívvel használhatjuk a most kezdődő szezonra is.

A június 28-30-ig tartó, idén változatos programfelhozatallal operáló fesztivál minden eleme teljes egészében ingyenes lesz, tudhattuk meg Berec Zsolt ügyvezetőtől. Közel tíz fellépő érkezik élő nagykoncerttel hozzánk a Margit-szigetre, elsősorban neves művészek, akik széles rétegeket szólítanak meg munkásságukkal korosztálytól, zenei ízléstől függetlenül. Az igényes kikapcsolódásról többek között Török Ádám és a Mini, Péterfy Bory &Love Band, Maszkura és a Tücsökraj, az LGT sztárjai, az Emelet továbbá a Triász zenekar gondoskodik.

Gondoltak a legkisebb korosztályra is, hiszen mindhárom napra készültek gyermekeknek szóló műsorokkal, ügyességi játékokkal, ugyanakkor nem feledkeztek meg a felnőttek fantáziájának megmozgatásáról sem, őket pajzán magyar népmese feldolgozással várják a Katlan színpadhoz. A csendesebb szórakozást keresők számára ajánlják az elmélyülés jegyében Kövi Szabolcs meditatív koncertjét, a jógafoglalkozásokat és a kertmozit, ahol két nagy sikerű filmet vetítenek le. Vasárnap a gasztronómiáé a főszerep, a Jász ízek főzőversenyére rekordszámú jelentkezés érkezett. A jó ebédhez elengedhetetlen a nótaszó, amit Rácz Aladár és cigányzenekara szolgáltat.

Új elemként jelenik meg a fesztiválon a hatalmas társasjáték-sziget, ahová a Jászkerület Nonprofit Kft. és a Jászberényi Társasjátékos Egyesület invitálja vetélkedésre a csapatokat. Szintén újdonság a jászkun termékbörze, amely a fesztivál teljes ideje alatt jászsági és kunsági helyi termékek vásárával és kóstolóval várja az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal való együttműködés jóvoltából.

A művészeti szekciót Góg Zoltán ismertette. Látványos lesz a már hagyományos közösségi képzőművészeti tér, a pARTtalan ART, melynek keretében szabadtéren, interaktív módon találkozhatnak kortárs alkotásokkal az érdeklődők. Szombaton ismét Slam Poetry esten mulathatják az időt a műfaj kedvelői, sőt, a vállalkozó kedvű ékesszólók mikrofont is ragadhatnak, hogy kifejezzék inspiráló gondolataikat.

Olasz barátaink idén is elhoznak egy cseppnyi Itáliát a Jászság szívébe. Végül, de nem utolsó sorban Giuseppe De Vita, a Ciao Ciao Italia Fesztivál Kft. megalapítója és szervezője számolt be az eseményről, melynek során Olaszország gasztronómiai kiválóságait fedezheti fel a közönség. Kiállítás, vásár, ételek és borok várják a nemzet gyöngyszemeit hazavinni kívánó ínyenceket.

A Déryné Deszkáin nyári színházi sorozat a Csárdáskirálynő élőzenés nagyoperettel már kezdetét vette vasárnap, de ezen felül még három alkalomra válthatnak jegyet a nézők. A Hotel Menthol musical a rock and roll életérzést idézi meg a Szabadtérire, ezt követi a Csoportterápia komédia, mely garancia a két órás felhőtlen kacagásra. Végezetül a Lovagias ügy kerül bemutatásra Koltai Róberttel a főszerepben. Berec Zsolt Jászberény Város Önkormányzatát a kultúra mecénása jelzővel illette, és hangsúlyozta, az általuk képviselt szemlélet és a városvezetés nyújtotta pártfogás nélkül nem valósulhatna meg ilyen gazdag programkínálat, ezért ezúton is köszönetét fejezte ki a támogatásért.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?