Négymilliós adomány

Jászárokszállás Város Önkormányzata négymillió forint értékben takarító- és tisztítószerekkel támogatta a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházat. Az adományt ünnepélyes keretek között Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere adta át június 6-án csütörtök délelőtt.

Jászárokszállás ilyen jellegű jótékonysági tevékenysége három évre nyúlik vissza. Az első évben Jászárokszállás önkormányzata 2,5 millió forintot különített el a kórház részére, az utóbbi két évben pedig négy-négy millió forintot adományozott. Ebben az értékben tisztítószerek, takarítógépek, higiéniát szolgáló termékek kerültek beszerzésre, melyet a kórház határozott meg.

Gergely Zoltán polgármester kifejtette, az adomány célja, hogy segítsék a kórház higiéniáját. A polgármester szerint országszerte nagyobb figyelmet kellene fordítani az egészségügyre, melynek előszobája az ilyen jellegű kezdeményezés. Hozzátette, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház 4 milliárd forint körüli gazdálkodásához képest csak kis csepp a 4 millió forint, de jelzésértékű és reménye szerint követendő példa is.

Sinkó-Káli Róbert kórházigazgató ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy minden támogatás rendkívül fontos az intézménynek. Alátámasztotta Gergely Zoltán szavait, miszerint valóban úgy tűnhet a 4 millió forint csekély összeg a 4 milliárdhoz képest, de ha ezen kívül mind a 17 jász település erről venne példát, komoly fejlesztések valósulnának meg a kórházban. A támogatások abban is segítenének, hogy a pénzt másba fektessék, többek között korszerű eszközökbe, műtéti technológiák meghonosításába – mondta a kórház igazgatója.

A jó példa tovább folytatódik, hiszen a polgármester már most előrebocsátotta, hogy jövő évre is igyekeznek elkülöníteni a kórház higiéniájára szánt összeget.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?