Ezüstérmesek a Városházán

Mint azt már korábban hírül adtuk, városunk labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában a második helyet szerezte meg. A Jászberényi FC futballcsapatának tagjai ünnepélyes keretek között, a Városháza dísztermében vették át az ezüstérmeket június 6-án.

Hamar Kata műsorvezető rövid bevezetője után a JFC elnöke, dr. Gottdiener Lajos értékelte a labdarúgócsapat most befejeződött bajnokságban nyújtott teljesítményét. A felnőttek ezüstérme mellett nagyra értékelte az ifisták első helyét, sőt, a többi utánpótláscsapat helyezéseit is dicsérte, hiszen minden együttes a legjobb öt csapat között végzett a bajnokság során.

Jászberény polgármestere köszöntőjében a másik két csapat (kosár és röplabda) 4. helyezését is elismerte a Magyar Kupában, de emellett régóta várta a focicsapat jó teljesítményét is, ami ezúttal megadatott.

– Az NB III-s bajnokságban nyújtott helytállásukat nagyra értékelem, mert a folyamatos jó teljesítményt, a szintet magasan fent tartani – egyéb munkában is – igen nehéz. Ez a csapatnak sikerült és ezzel érték el azt az állapotot, amire az mondható, hogy nagyon régóta vártuk. Valamint az is nagyon fontos még, hogy élményt tudtak nyújtani – szintén a jó eredményekkel – a város lakóinak szurkolóinak, ami szintén egy nagyon jó dolog. Ehhez szívből gratulálok önöknek – fejezte be köszöntőjét Szabó Tamás.

Varga Zsolt az MLSZ megyei igazgatója pedig azt árulta el a miniünnepségen, hogy az őszi szolnoki mérkőzés után – amikor 10 fővel mindössze egygólos vereséget szenvedtek Szolnokon –, már akkor egyetértettek munkatársaival abban, hogy megvan az NB III Keleti csoportjának bajnoka, a JFC. Sokat nem tévedett, mert mindössze egy pont döntött a Szolnoki MÁV FC javára. Ezzel együtt is nagyra értékelte a második helyet, mert mint mondta, ebből lehet tovább építkezni. Gratulált az ezüstéremhez és Jászberény polgármesterével megkezdték az érmek átadását. Ez idő alatt volt idő – ezüstérmükkel a nyakukban – egy-két játékost szóra bírni.

– Végül is nem igazán bánt, hogy nem én voltam a legtöbb gól szerzője, mert a vezetőséggel még az idény kezdete előtt megbeszéltük, hogy a csapat minél jobb helyezése a fontos, nem az, hogy én legyek a gólkirály. Sajnos egy ponttal lemaradtunk a bajnoki címről, de jövőre meg kell próbálni megint. – nyilatkozta Farkas János, akinek három gólja hiányzott, hogy az ezüstérme mellé a gólkirályi címet is megszerezze.

– Nem lehetünk felhőtlenül boldogok, hiszen egyetlen egy ponttal maradtunk csak le. Pedig nagyon szerettem volna én magam is – mint jászberényi –, városom csaptában az NB II-ben futballozni, megméretni magunkat. Abból a szempontból viszont nagyon boldog vagyok, hogy sokszor sikerült szurkolóinkat jó játékkal kiszolgálni. Annak meg még jobban, hogy nagyon sokan kilátogattak egy-egy mérkőzésre. Például az eső ellenére a Szolnok elleni találkozónkon, szinte megtelt az új fedett lelátó. Ezt szeretném most a nyilvánosság előtt is megköszönni szurkolóinknak – ezt már Ludasi Martin, a JFC meghatározó középpályás játékosa mondta el.

Természetesen a második helyezettnek járó kristályváza átvétele a csapatkapitányra, Hevesi-Tóth Tamásra hárult, aki sokáig bízott az első helyezés megszerzésében.  – Engem, meg sokunkat az a bizonyos egypont hátrány bánt. Ha 5-6 pontos lett volna a különbség, akkor azt mondtuk volna, hogy ennyit tudtunk, ellenfelünk sokkal jobb volt. Így viszont még sokáig rágódunk majd rajta. Viszont az kijelenthető, hogy jó kis kollektíva jött össze itt Jászberényben, és ha a csapat nagyobbik része együtt marad, az érmek még fényesebbek lehetnek – fejezte be nyilatkozatát a csapatkapitány.

A játékosok egyelőre szabadságra vonulnak és majd június 25-én találkoznak ismét. De hogy mennyiben változik a csapat összetétele, ezt még egyelőre senki nem tudja…

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?