Veterán autócsodák szép tájakon

Május 17-én, pénteken délelőtt tíz órakor startolt a Jákóhalmi úti márkaképviselet udvaráról a XI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra.

A versenyre rekordszámú, kilencvenhárom nevezés érkezett, amelyek között jászsági tulajdonú autócsodákat is szemrevételezhetett a konkurencia és a rajongó közönség. Az udvaron felsorakozott fényesre vakszolt járművek legidősebbike 1954-ben került ki a gyárból. A gyönyörű matuzsálemek felvonulása méltó tisztelgés a negyvenedik születésnapját ünneplő G-osztály, és a harmincéves R-129-es modellek előtt.

A résztvevőknek különböző vezetéstechnikai és navigációs vetélkedőkön, márkatörténeti tudáspróbákon kellett részt venniük az izgalmas hétvégi túra során, amely keretében bejárták a Tisztántúl és a Nyírség tájait – árulta el Kovács Gábor kereskedelmi igazgató, aki maga is részt vett a túrán.

A karaván a városközponton áthaladva Nagykátán tett egy kört, majd visszatérve Jászberénybe Jászapátin át indultak tovább. Jó 150 kilométer autózás után kellemes ebéd várta a résztvevőket Matyóföldön, majd az autóbemutató után újabb ügyességi feladatok és márkatörténeti kérdések elé állították a versenyzőket, miközben elérték a Hortobágyot. A Kilenclyukú hídnál ügyességi feladat várta a mezőnyt.

Este Debrecenben szálltak meg, ahol másnap meglátogatták a Mercedes magyarországi gyáregységét. A buszgyár udvaráról indult a szintén 150 kilométernyi, feladatokkal megtűzdelt túra Tokaj irányába, ahol érintették a legszebb szőlő dűlőket. Nyíregyházán látványos bemutatóval örvendeztették meg a lóerők szerelmeseit, majd este ismét Debrecenben pihenték ki a túra fáradalmait a résztvevők, ahol gálavacsora keretében jutalmaikat is átvehették a legügyesebb autótulajdonosok.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?