Polgár Ádám sikere

Huszonöt évvel ezelőtt 1994-ben indult útjára Magyarországon az Utcai Harcosok elnevezésű küzdelemsorozat, amelyben városunk bátor sportolói is megmérettették magukat. Az elmúlt napokban nagy siker született.

Ez a sport a 90-es évek elején újnak számított hazánkban, hiszen erre előtte nem volt példa. Minden küzdősport stílus képviseltethette magát egy vegyes szabályrendszerben. Jászberényből legelőször Kovács László vett részt a küzdelemben, de Békéscsabán egy döntőnek is beillő óriási küzdelemben alul maradt.

Akkor csak úgy nevezték ezt a versenyt, hogy „utcai harc”. Idén április végén új köntösbe bújtatva, ismét útjára indult a hazai harcművészek legjobbjainak versenye, „Spártai gladiátorok Éjszakája 2019” néven, új szabályokkal és új arcokkal. Polgár Ádám Jászberény egyik legkeményebb sportembere – aki kempo világbajnok, magyar ketrecharc bajnok, országos 3. helyezett ökölvívó, valamint K1-es versenyző –, is jelentkezett a próbatételre. A versenynek a Papp László Sportaréna adott otthont.

A szervezés hosszú hónapokkal a verseny előtt megkezdődött, de nem volt tökéletes, merthogy gyengének volt mondható a rendezés. A kitűnően felkészült harcosok és a küzdelemre, látványra szomjas nézősereg többet érdemelt volna. Például a szabályok menet közben is változtak, mert nem sikerült véglegesíteni őket a rendezvény napjáig. De mindez Polgár Ádámot nem zavarta, hiszen nagyszerű formában és kirobbanó erőben érkezett a fővárosi versenyre. Alapként 1×15 perces menetidők álltak rendelkezésre a fellépőknek, de ha ez idő alatt nem tudták döntésre vinni a harcot, valamint a versenybírák is döntetlenre hozták az összecsapást, akkor ötperces extra menet következett. Polgár az első három mérkőzését – ahogy ezt már megszokhattuk tőle –, gyorsan rövidre zárta és egy kiütéssel, egy feladással és egy karfeszítéssel magabiztosan győzött. Így jutott be a döntőbe, ahol régi nagy ellenfelével, Dolog Györggyel találkozott. A döntőt végigharcolta és nagy fölénnyel meg is nyerte, amivel bizonyította, hogy jelen pillanatban ő az ország legjobb vegyesharc-művésze a -90 kg-os súlycsoportban. A verseny három millió forintos fődíja, valamint a győztesnek járó szobrocska Polgár Ádám tulajdona lett.
Urbán Ferenc

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?