Csúszunk ki a négyből…

Május 15-én, szerdán este sok nyitott kérdésre választ adtak a kosárlabdacsapatok, azaz kialakult a legjobb nyolc együttes mezőnye. A felsőházi középszakasz utolsó mérkőzésén épp a Pécsi VSK-t fogadta a JKSE, akikkel a negyeddöntőben is találkoznak egy párszor.

Mindkét gárda nagyon fontos meccs elé nézett, hiszen amelyik alakulat győz, pályaelőnyt élvez. Sajnos Cseh György és Nemanja Alekszandrov sem tudott pályára lépni, a vendégek a meccs elején el is léptek 12 ponttal, de a nagyszünetben már egál (48-48) állt az eredményjelzőn. Sőt, a harmadik negyedben öt ponttal vezettek Rakicsék, ám a vendégek fordítottak. Óriási harc alakult ki a zárónegyedben, és jó félperccel a vége előtt 80-80 volt az állás. Innen már sejteni lehetett, hogy „egylabdás” lesz a meccs, ami be is következett, de ezt a kosarat sajnos a pécsi Kameron Taylor szerezte. JP Auto – JKSE – Pécsi VSK-VEOLIA 82-84. Végül is a „hosszabb kispaddal” rendelkező vendégek örülhettek a mérkőzés után, mi meg csak sajnálkozhattunk, mert Lazics mestert is „elveszítettük”, a mérkőzés hevében reklamálásért kiállították.

Szombaton Pécsett elkezdődött az egyik fél három győzelméért tartó párharc. Ezúttal Alekszandrovval hosszabb lett a kispad, aki 23 percnyi játékot vállalt. Ez meg is látszott, hét egységgel is vezettek a mieink, de beérte őket a házigazda, majd ők vezettek kilenccel. A meccs vége felé viszont már csak három (74-71) volt a különbség, de közelebb nem sikerült kerülnünk, pedig Pitts és Pantelics is 21-21 pontot szerzett, viszont Kameron Taylor 29 találatával nem tudtunk mit kezdeni ezúttal sem. Pécsi VSK-Veolia – JP Auto-Jászberényi KSE 77-73.

Május 21-én már Jászberényben volt a randevú. Ez a mérkőzés is hektikus volt, ahol általában a vendégek vezettek, de a mieink mindig ott voltak a nyomukban. Többször átvettük a veze-tést még az utolsó negyedben is. Hiába dobott Damier Pitts 29 pontot, a baranyaiak mindig újítani tudtak és a második mérkőzésüket is megnyerték: JP Auto-Jászberényi KSE – Pécsi VSK-Veolia 68-76. A következő összecsapás Pécsett lesz most pénteken este. Ha ott nyerni tudnánk, újabb csata kezdődne Jászberényben, ha nem ötödik helyen végez kosárlabdacsapatunk.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?