Kasza Lajos az idei Főnix-díjas

Nagy napja volt a Jászsági Menedzser Klub Egyesületnek május 10-én, pénteken. Előbb egész napos konferenciát rendezett Kutatás – Fejlesztés, Innováció, Versenyképesség címen, majd este a Főnix-díj átadására is sor került.

A III. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencia az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán zajlott a megszokott ünnepélyes helyen és körülmények között az Apponyi teremben. Erről az igen eredményes tanácskozásról érdemben és részletesen következő számunkban tudósítunk.

Este pedig a résztvevők a Szatmári Rendezvényházban találkoztak, ahol fehér asztal mellett folytathatták a társalgást. Dr. Rédei István, az egyesület elnöke is erre utalt, amikor köszöntőjében kiemelte, hogy a nap során a résztvevők tanultak egymástól, és fontos, hogy a kommunikáció, a társalgás vigyen tovább bennünket a mindennapok során.

Az évnek ebben a szakaszában megszokott, hogy visszatekint a menedzser klub egyéves tevékenységére. Ennek az összegzésnek két visszatérő eleme van. Egyrészt Sas István fotóválogatása vizuálisan röpít vissza az elmúlt 12 hónap eseményeit idézve – ezúttal Puskás István zenetanár zenei aláfestésével –, másrészt az elnök rövid, súlyozó összegzésével. – Az elmúlt év sem volt hiábavaló – fogalmazott dr. Rédei István, aki a tételes felsorolás helyett folyamatokat összegzett. Azt, hogy voltak olyan szakmai jellegű programok, amikor a külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy csak szórakoznak a menedzserek. Valahonnan innen erednek a külső kapcsolatok dicséretei is, akik azt emelik ki, hogy a klubtagok segítik egymást, és ezt a jó hangulatot a vendégek is átveszik.
Sas István a Főnix-díj átadására a színpadra szólította az eddigi öt díjazottat – sorrendben Kuti Mihály, Ilonka Boldizsár, dr. Rédei István, Molnár László, Szikra István –, és bejelentette, hogy az eddigi kitüntetettek az elnökséggel konzultálva ebben az évben Kasza Lajos vállalkozónak ítélték oda a díjat, amit a legutóbb elismerésben részesült Szikra István át is nyújtott.

A laudációban szerepelt Kasza Lajos kezdeti cégalapításától a húsz alkalmazotton át a mai négyezer foglalkoztatottig fejlődő, terebélyesedő cég-, majd cégbirodalom története, és az a több évtizedes szolgálat, amivel a város és a Jászság jó hírét vitte a világba térségünk kiemelkedő vállalkozója. Az elérzékenyült kitüntetett hű maradt magához, stílusához. Tömören, velősen kifejtette, hogy ez a három évtized számára „nem munka, hanem szórakozás volt”, amit a díjjal együtt mindenkinek megköszönt.

A Menedzser Klub újabb elismerést alapított Honoris Maximus, a legnagyobb tisztesség és elismerés mottóval. A hat centiméter átmérőjű Sterling ezüstből készített három unciás érme Oszvald Nándor ötvösművész munkája, és évente egy arra érdemesült személy kaphatja meg. Elsőként Kármán Antal, ismert vállalkozó, az egyesület régi, aktív tagja, volt alelnöke, a jubileumi menedzser-kötet és számos szakcikk szerkesztője vehette át.

Vélemény, hozzászólás?