Sok érdeklődő az állásbörzén

Állásbörzét szervezett városunkban a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya április 11-én a Művészetek Házában. Az álláskeresők ezúttal 14 munkáltató 314 pozíciója közül válogathattak.

A nagy számban érkezett álláskeresőket Tóth János, a Jászberényi járás Foglalkoztatási Osztály vezetője köszöntötte. Bevezetőjében kiemelte, hogy ez az alkalom ideális lehetőség arra, hogy a munkaerő-kereslet és a kínálat találkozzon.

Hangsúlyozta, hogy az állásbörze célja megkönnyíteni a munkakeresők helyzetét, hiszen nem kell cégeket látogatni, utazni, hanem helyben találkozhatnak számos jászsági vállalat képviselőivel.
Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője a családi, anyagi értékek fontosságára tért ki, melynek alapja a biztos munkahely. A munkavállalás személyes vonatkozáson túl a nemzet és Európa számára is értékteremtő tevékenység.

A köszöntő után megkezdődött az álláskeresés, több mint háromszáz munkahely közül válogathattak az érdeklődők. A 14 kiállító többségében operátor, gyártósori összeszerelő és gépbeállító munkást keresett. Emellett hegesztő, targoncavezető és mezőgazdasági munkára is kínáltak állásajánlatot.

A sikeres álláskeresésben a Debreceni Studium Egyesület működött közre munkaerőpiaci tanácsadással. Ők főként az alacsony végzettségű, nehéz életkörülményben élők munkakeresését segítették.

Fotók: Kiss Bagoly László

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?