Rosszkor, rossz helyen

A Körúti Színház társulata április utolsó péntekén ismét nevetésre invitálta városunk színházkedvelő lakóit a Pájer Antal Művelődési Házba, ahol Ray és Michael Cooney Minden lében három kanál című komédiáját vitték színre.

Némi meglepetéssel indult a színdarab, hiszen Beleznay Endrét betegsége miatt ez alkalomból Szabó Kristóf helyettesítette. A beugrással megmentette a péntek estét egy lemondott előadástól, bár túlzás lenne azt mondani, hogy nem volt érzékelhető a rögtönzött megoldás. A színész kezéhez nőtt tabletétől néha úgy érezhettük külön világot él az előadásban, kissé nehézkesen indult be a darab.

Ray és fia Michael Cooney angol vígjátékírók annak idején mindent megtettek, hogy bonyodalmakkal teli, fordulatos forgatókönyvet állítsanak össze. Így aztán megíródott a történet, miszerint a fiatal férj (Szabó Kristóf) és felesége (Placskó Emese) éppen örökbefogadásra készülnek, amikor a fivérek (Oroszi Tamás és Lipták Péter) nem egészen törvényes úton igyekeznek segíteni testvérüknek, hogy minden rendben legyen és a pár olcsón saját házhoz jusson. A kísérlet azonban egy szétdarabolt holttesttel és két illegális bevándorlóval (Lehel Kata és Galambos Zoltán) hamar fuccsba megy. A helyzetet csak tetézi az ott járőröző rendőr (Pecsenyiczki Balázs) és az örökbefogadási hivataltól kirendelt felügyelő (Gyebnár Csekka), akik nem könnyítik meg a család életét. A bonyodalmak sokasága – ha Tomnak nem is –, az összegyűlt közönségnek biztosan kapóra jött, hiszen ezekből születtek a meghökkentő, humoros szituációk.

A társulatnak úgy gondolom, volt már kedveltebb darabja is a Művelődési Ház színpadán, mégis valahányszor jönnek öröm őket és előadásukat látni. Ezt alátámasztja a szinte mindig telt házas terem, a színészek fotójával és aláírásával ellátott aula fala, és a vastaps, amivel a közönség rendre értékeli a Körúti Színházas estéket.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?