Átadták a sportöltözőt

Régóta igény van Jászapáti futballpályáján egy új öltözőre, hiszen a régi már sajnos korszerűtlen. Ennek az állapotnak vége, ugyanis május 1-jén átadták az új létesítményt.

– Az öltöző bruttó 20 millió forintos pályázati támogatásból épült, amelyhez 3,5 millió forintos önerőt kellett vállalni városunknak. A kivitelezés összköltsége azonban meghaladta a 44 millió forintot, így Jászapáti Önkormányzata saját forrásból 24 millió forintot tett hozzá – mondta el megnyitóbeszédében Farkas Ferenc polgármester. Azt is megtudtuk tőle, hogy a sportöltöző első üteme valósult meg, amit a régi követ, de ezt már turisztikai célra alakítják majd át.

Erre is lesz forrás, hiszen városunkba rekordösszegű fejlesztés érkezett az utóbbi időben.

– Jászapáti projektjeit figyelve elmondható, hogy ebben az önkormányzati ciklusban több mint 4,5 milliárd forint fejlesztés érkezett a városba. Ha ezt összehasonlítjuk más hasonló lélekszámmal rendelkező városokkal, akkor azt láthatjuk, hogy ez igen kiemelkedő – ezt már Pócs János országgyűlési képviselő mondta el.

Az ünnepélyes átadáson a Jászapáti VSE utánpótlás futballistái vettek részt, és a szalagátvágás után szinte ők léphettek először az új létesítménybe. Az épületben a két öltöző és a hozzátartozó zuhanyzók mellett egy játékvezetői helyiség is helyet kapott. Az új létesítmény ugyan Jászapáti önkormányzatának közreműködésével épült meg, de a sportolók használják majd.

– Természetesen mindannyian örülünk az új öltözőnek. Az aktív sportoló játékostársaim nevében is köszönöm, hogy ezt a modern, komfortosabb épületet használhatjuk a mai naptól kezdődően. Ez már véleményem szerint nagyon kellett, és elmondható, hogy Jászapáti futballcsapatának múltjához illő ez az új létesítmény – nyilatkozta Lencse Attila, a JVSE elnöke.

Mint azt Móczó Zsófia, a Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta, az öltöző megépítésekor a további fejlesztési lehetőségre is gondoltak, főleg a fűtés tekintetében.

– Egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos pályázat keretében termálkutat fúrattunk, aminek meleg vizét fűtés gyanánt szeretnénk rákötni – más épületek mellett –, a most megépített öltözőre is. A vezetékek építése megkezdődött a városban, így remélhetőleg a tél beálltával már sokkal olcsóbban, költséghatékonyabban tudjuk biztosítani a fűtést az érintett épületekben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?