Jászberényi óvodás és iskolás sakkverseny

A Bajnok Sakkiskola Sportegyesület szervezésében április 13-án, immár második évben került megrendezésre gyermek sakkverseny Jászberényben, melynek helyet idén is az Angyalkert óvoda biztosított számunkra. Tavaly még csak óvodás elmebajnokságot szerveztünk, idén viszont már alsó tagozatos iskolásokkal is bővült a verseny, ahol összesen 67 nebuló mérhette össze sakktudását. A régióban iskolánk tagja Merk Attila Csaba számos városban, településen oktat sakkot, köztük Jászberényben, Jászfényszarun, Hatvanban, Nagykátán, Jánoshidán, Vámosgyörkön, Atkáron és Gyöngyöshalászon. A rendezvénnyel lehetőséget kívántunk biztosítani növendékeinknek, hogy összemérjék sakktudásukat, kipróbálják magukat a versenysakk világában, azzal a céllal, hogy megszeressék az általunk favorizált sportágat, a szellemi sportok királyát.

A Bajnok Sakkiskola, Debreceni székhelyű és legfőbb bázisa is ott található, de elnöke, Farkas Ádám elszármazott jászként számos erőfeszítést tesz, hogy fellendítse a sakkéletet a Jászberény-Hatvan-Gyöngyös régióban. Tavalyi tanévben Merk Attila Csaba vezetésével Jászberényben, és Szabó Balázs vezetésével Hatvanban óvodás programokkal indult tevékenységünk, amely idén számos óvodával és iskolával bővült a régióban. A folyamatos bővülést szem előtt tartva szívesen fogadjuk az intézmények megkeresését, ötleteit.

A versenyen 2*15 perc gondolkodási idővel gazdálkodhattak a gyerekek és körmérkőzéses rendszerben mérhették össze játékerejüket, különböző tudásszintű óvodás és iskolás csoportokban. És most vegyük sorra a jászberényi sikereket! Az iskolások legerősebb csoportjában Szeremi Dániel (NBA isk.) az 1. helyet vívta ki magának és mögötte ugyanannyi pontot gyűjtve, viszont egymás elleni eredményben alulmaradva Solti Marcell (Fürkész ovi) lett a második. Fontos megjegyezni, hogy Marci óvodásként játszott az iskolások között, mely igen szép teljesítménynek számít ifjú növendékünk számára. Az iskolások 2. csoportjában Szebenyi-Kis Dominik (NBA isk.) 2. helyezést ért el, míg a 3. helyet Mászáros Ádám (Bercsényi isk.) szerezte meg. A 3. csoportban, abszolút holtversenyben Baranyi Martin (Bercsényi isk.) és Kovács-Szűcs Zsolt (NBA isk.) 1. helyezést értek el, a 3. helyezést pedig Pap Márton András (NBA isk.) szerezte meg.  A 4. csoport 2. helyezettje Szabó Bence (NBA isk.) a 3. Boros Sándor (NBA isk.) lett. Az 5. csoport aranyérmese Pszaltisz Dániel (NBA isk.) lett, az ezüstérem pedig Ali Kristóf (Bercsényi isk.) nyakába került.

Az óvodások legerősebb csoportjában egy ifjú tehetség Bencsik Máté (Központi ovi) bizonyult a legjobbnak és tőle nem sokkal lemaradva az ezüstérmet Muhari Kornél (Kuckó ovi) vehette át. A bronzérmet pedig Csányi Nóra (Központi ovi) szerezte meg a rajta kívül csak fiúkból álló mezőnyben. Az 5. csoportban Bajor Bence (Angyalkert ovi) 2. helyezést ért el.

A versenyt a gyerekek nagyon élvezték és távozáskor örömmel az arcukon, fülig érő mosollyal távoztak és már nagyon várják a következő sakkversenyt. Mindenkinek szívből gratulálunk! Hajrá Bajnokok!

 

Szerző: Merk Attila Csaba

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?