Jobbikos aláírásgyűjtés

A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének képviselői, és Sneider Tamás, a párt országos elnöke a jászberényi főposta előtt találkozott a városlakókkal április 18-án. Az európai parlamenti választási kampányhoz kapcsolódóan aláírásgyűjtésre is sor került.

A Lehel vezér téren állított standot a Jobbik helyi szervezete, ahol Sneider Tamás a sajtó képviselőinek tett nyilatkozatában összefoglalta a párt programját. Kiemelte, hogy az egyik legfontosabb kérdéskör a migráció visszaszorítása, hiszen három év alatt csaknem 86 ezer külföldi települt be az országba. Az elnök szerint nem tehetünk különbséget a gazdaságot segítő külföldi munkásokkal szemben sem, akik mint mondta, a magyarok elől veszik el a munkalehetőséget. Helyi viszonylatban a Jászberényben épülő munkásszállóra is kitért, amely szintén a bevándorlást támogatná. – Jászberény demográfiai helyzete nem jó, ezért nem lehet megengedni, hogy a fiatalok külföldre vándoroljanak – mondta az elnök. Ehhez kapcsolódóan szólt az európai emberek közti egyenlő munkabérek fontosságáról, ami szintén a programjuk egyik pontját képezi.

Az elnök a továbbiakban szólt a helyi Jobbik tevékenységéről, melynek apropóján hangsúlyozta, hogy nincsenek könnyű helyzetben. Szerinte a Fidesznek komoly sajtóháttere van, a Jobbiknak pedig mindössze online felületen nyílik lehetősége a szava hallatására. Éppen ezért igyekeznek kihasználni a közösségi médiát és a személyes találkozókat.

– Célunk a korrupciót visszaszorítani Magyarországon, hiszen Bulgáriát leszámítva a legutolsó helyre kerültünk a szegénységi listán az Európai Unión belül. Szerintünk ez összefüggésben van a korrupcióval – mondta, majd ennek megoldásaként említette Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozását. – Ezzel visszaszorulnának a rosszul felhasznált uniós források, amelyeket így a gazdaságba lehetne beforgatni – mondta.

Az elnök pozitívan tekintett a május 26-i európai parlamenti választásokra, melyen 3-4 jobbikos képviselő bejutására is lehetőséget lát.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?