Vereség vastapssal

A kosárlabdabajnokság középszakaszának első mérkőzésén, Szombathelyen súlyosnak mondható (91-60) vereséget szenvedett városunk csapata. Ráadásul Djordje Pantelics és Coleman sem léphetett pályára a listavezető Körmend ellen Jászberényben.

Mindezeket figyelembe véve nagyon jól kezdtek kosarasaink, főleg az apróbb sérüléssel bajlódó Damier Pitts volt elemében, így négy perc elteltével Pitts – Körmend 8-11, merthogy addig minden találat az ő nevéhez fűződik. Később aztán csatlakoztak hozzá társai is és a kisszünetre négy egységgel (23-27) dobtak kevesebbet, mint a vendégek. A második etapban is hasonló volt a forgatókönyv. A Körmend meg-meglépett 5-6 ponttal, de mindig volt, aki meccsben tartotta a berényi alakulatot, így mindössze csak kettő pont (44-46) előnye maradt a listavezetőnek a nagyszünetre.

A pihenő után azonnal egalizáltuk az eredményt, aztán Rakics hármasával átvettük a vezetést (55-54), majd Damier Pitts percei következtek, akivel ekkortájt nem bírtak a vendégek. Duplákat vagy büntetőt dobott, sőt a negyedik hárompontosával már 67-62 volt ide. Ezt követően a vendégek erősítettek rá és az utolsó negyed már csak egypontos (71-70) berényi előnnyel kezdődött. A véghajrá óriási küzdelmet hozott, amit jobban bírtak erővel és biztos győzelmet arattak a vendégek, de a vereség ellenére vastapsot kaptak kosarasaink. JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend 84-92.

Nem mondhatni, hogy a mérkőzést a játékvezetők segítségével nyerte meg a Körmend, de mindenképpen feltűnő, hogy a két szurkolótábor együtt alkotott róluk véleményt. A mieinknek lesz egy hetük a pihenésre, szükség is lesz erre, mert szombaton ismét a Szolnoki Olaj lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?