Megvan a kilencedik!

Immár listavezetőként fogadta a Debreceni EAC-ot a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 23. fordulójában. A győzelmi sorozat folytatása az első hely megtartását, illetve az őszi vereségért való visszavágást is „magával hozta”, nem mellesleg a gyarapodó szurkolótábor ismét ünnepelhetett.

A sárga lapok miatt hiányzó bal oldali védőt, Süttőt a télen visszatért, de sérülés miatt hetekig harcképtelen Birtalan igyekezett pótolni, mint kiderült, sikerrel. Ám nemcsak ő, hanem az egész csapat odatette magát, az őszi 1-5-re méltó választ adott Huszák Géza gárdája. A 8. percben Albert szabadrúgását védte a vendégek kapusa, majd Ilkovics duplázását is hárítani tudta, a 22. percben azonban már a hajdúsági hálóőr sem segíthetett. Egy jobb oldali szabadrúgást Svedyuk 12 méterről mértani pontossággal bólintott a bal alsó sarokba (1-0).

A „gólra gól” módszert követve, ezúttal sem ült rá előnyére a JFC, a 31. percben Albert 22 méteres szabadrúgásból mesterien nyesett a jobb felsőbe (2-0). A debreceniek olykor a sportszerűség határait átlépve próbálták a hazaiakat megállítani. Ludasit sérülés miatt kellett lecserélni, a középpályást a lábán nyílt sebbel kórházba szállították. A túlzott keménységre aztán frappáns felelet jött, a csereként beállt Herczeg helyzete még kimaradt, de az első félidő hosszabbításában Farkas jobbról indulva, nagy szóló után balról ballal lőtt a kapuba (3-0). A biztos előny tudatában kicsit visszavettek a mieink a tempóból, de komoly ziccert így sem tudott kialakítani a DEAC, egy-egy megindulásból viszont újabb berényi lehetőségek adódtak. Svedyuk, majd Szanku kísérlete még elakadt a kapusban, a 83. percben azonban Herczeg kitűnő labdájával Szemere lépett ki, és a hosszú, jobb alsó sarokba továbbított (4-0).

Húsz perc viszonylag kiegyenlített mezőnyjáték után a JFC nem hagyott kétséget, melyik a jobb csapat, látványos gólokkal örvendeztették meg a drukkereket, és egy félidőt „takarékon” játszva is könnyed győzelmet arattak. A vendégek tüskézéseire is jól reagálva, higgadtan futballozva „négyelték fel” ellenfelüket. Jászberényi FC – Debreceni EAC 4-0 (3-0).

Egymásutáni kilencedik meccsén gyűjtötte be a három pontot a berényi alakulat, és bár a két nagy vetélytárs is megnyerte aktuális találkozóját – a Szolnok az Egert, az ESMTK a Gyöngyöst verte egyaránt 3-0-ra –, továbbra is a Jászberényi FC áll a csoport élén. A soron következő feladat Putnokon vár Hevesi-Tóth Tamásékra. Április 21-én, vasárnap 13 órától az ötödik helyen álló házigazdák ellen „jubilálhatnak”, a célkeresztben a tizedik siker megszerzése áll.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?