Esélyt ad az állásbörze

Több mint ezer állásajánlattal és huszonhat kiállítóval várta az álláskeresőket április 4-én az idei első Jászsági Állásbörze a Déryné Rendezvényházban.

Tóth János, a Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője köszöntőjében beszélt a Jászság kiemelkedő gazdasági szerepéről – amitől a Jászság a megye gazdasági motorjává vált –, valamint a Foglalkoztatási Osztály munkájáról. – A kulcsszó a rugalmas reagálás. Ez a szakmánkban azt jelenti, hogy ha mondanivalónk van a munkáltatók részére, akkor különböző munkáltatói fórumokat rendezünk, ha azt tapasztaljuk, hogy megnövekednek az álláslehetőségek, akkor állásbörzét szervezünk – mondta Tóth János.

Ehhez nagyban hozzájárul a megyei kormányhivatal és a Jászság valamennyi járási hivatalának elöljárója, így megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte Vári-Nagy Juditot, a Jászapáti Járási Hivatal vezetőjét, dr. Gócza Tamást, a Jászberény Járási Hivatal hivatalvezető helyettesét és Dr. Németh Mónikát, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetőjét, akinek át is adta a szót.

– Én úgy gondolom, hogy egy állásbörze mindig esély. Esély az álláskeresőnek arra, hogy állást találjon és magasabb jövedelemhez jusson, ez által egy stabilabb jövőt biztosítson a családjának. Esély a munkáltatónak, hiszen lehetősége van arra, hogy feltöltse az álláshelyeket, és teljesítse a vállalásait. Dr. Németh Mónika köszöntő szavait bátorítással zárta, a munkavállalók érdeklődjenek, a munkáltatók pedig igény szerint ismertessék az álláskeresők lehetőségeit.

Mindemellett hangsúlyozta: fontos a kompromisszum, mely által mindkét fél lehetőséget ad a másiknak, ez egyben a záloga is annak, hogy pozitívan és eredményesen záruljon az állásbörze.
Az elhangzottak fényében megkezdődött az álláskeresés, mintegy ezer munka közül válogathattak az érdeklődők. A huszonhat kiállító túlnyomó többségben operátor, gyártósori összeszerelő és gépbeállító munkást keresett. Emellett hegesztő, targoncavezető és raktáros pozíciót kínáltak, valamint a vegyész-, gépész-, és villamosmérnök szakon végzettek szintén betölthettek állásajánlatot. A jászberényi cégeken túl kiállítottak jászárokszállási és jászfényszarui vállalatok. Természetesen nemcsak multik kínáltak lehetőséget, hiszen helyi kereskedésekben, és közlekedési vállalatban is megtalálhatták számításukat az érdeklődők.

Az álláskeresés sikeres feltérképezésében a „Helyet” Alapítvány, az EURES és a Debreceni Studium Egyesület munkaerőpiaci tanácsadása segített. Ezen cégek számos javaslattal, támogatások ismertetésével könnyítették meg a munkakeresők eligazodását.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?