Volt jobbikosok új pártban

Lakossági fórumot tartott március 29-én a Déryné Rendezvényház dísztermében dr. Apáti István országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom egyik vezetője. A tavaly nyár végén alakult párt képviselője a fórum keretében fogalmazta meg az ország vezetésével kapcsolatos kritikákat, illetve ismertette a mozgalom választási programját.

A korábban jobbikos képviselőkből alakult szervezet elnökségi tagjai közel tíz éve vannak jelen az országgyűlésben, azonban pártként kevesebb, mint egy éve működnek. A magyar identitás erősítésére szerveződött mozgalom olyan politikai témákban foglal állást, mint a magyar-cigány együttélés, az EU, a nemzetvédelem, a családvállalás, kis és középvállalkozások segítése, valamint az oktatás. Törekvéseinek előszobája az európai parlamentbe való bejutás. – Célunk megvetni a lábunkat az Európai Parlamentben, tehát legalább egy mandátum megszerzése a május 26-i európai parlamenti választáson – fogalmazott a képviselő.

Dr. Apáti István a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása kapcsán kritikával illette a Jobbik Magyarországért Mozgalmat. A képviselő elmondta: többen azért váltak ki, mert a jobbik néhány év alatt balliberális nézetekhez húzott, amely szembement korábbi elveikkel.– Arra, hogy tavaly Orbán Viktort és a Fideszt nem sikerült leváltani, semmiképp nem az a válasz, hogy jó lesz Gyurcsány is – emelte ki a képviselő. A továbbiakban annak is hangot adott, hogy egyenesen árulásnak tartja a jobbik viselkedését.

Elmondása szerint ma a párt vezetői többek között Toroczkai László elnök, Dúró Dóra elnökhelyettes, Novák Előd alelnök ismertebbek, mint maga a mozgalom neve és logója. Éppen ezért lakossági fórumok keretében igyekeznek nagyobb ismertségre szert tenni, ennek érdekében országszerte járják a főbb településeket.

Az alig húszfős jászberényi fórumon a fentebb említett politikai kérdésekre tért ki dr. Apáti István, valamint a tavaly áprilisi választások eredményéről is szólt. A párt tevékenységének ismertetése után a sorokban ülők tehették fel kérdéseiket.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?