Országjáró akció városunkban

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tartott aláírásgyűjtést Jászberényben március 28-án. Az országjáró körúttal az európai ügyészséghez való csatlakozást kívánják elősegíteni.

A petíció megszületésének előzménye, hogy Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez, az ellenzéki képviselő úgy véli, ennek oka a felelősségre vonástól való félelem.

Hadházy Ákos akciója tavaly szeptemberben indult, és több hónapnyi előkészítésnek köszönhetően valósult meg. A közös munkát országosan több mint ezer szimpatizáns segíti, októbertől pedig egyes pártok is csatlakoztak. A petíciót, mely a legutóbbi összesítésnél – a kampány harmadánál – több mint 300 ezer aláírást tartalmazott, az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd támogatja.

Korábban csak kitelepülten gyűjtöttek, januártól azonban kopogtatásos módszert is bevetnek, és országjáró körút keretein belül kívánják elérni a kitűzött, egymillió aláírást. Jászberényben a főtéren, az OTP bank sarkánál gyülekeztek a kezdeményezést támogatni vágyók március 28-án, délután.

Egy hölgy lapunknak elmondta, nem is maga miatt hagyta kézjegyét a gyűjtőíven, hanem azért, mert szeretne gyermekeinek, unokáinak élhetőbb, jobb körülményeket teremteni, ehhez pedig elengedhetetlen az Unió közbenjárása.
* * *
Hadházy Ákosra várva a kicsiny, de elkötelezett résztvevők egy része úgy találta helyesnek, hogy a szerkesztőségünket képviselő, munkáját végző kollégánkon kérje számon, hogy mit keres ott, és hol van a sajtószabadság. A meghívó email nálunk van.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?