A Tiszatoron böllérkedtünk

Abádszalókon március kilencedikén már 13. alkalommal rendezték meg a Tiszator gasztronómiai programját, hogy a versenyző csapatok összemérhessék szakmai tudásukat, az érdeklődők és a programra ellátogató vendégek pedig élvezhessék e nemes versengés jóízű végeredményét.

A Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium szakképző intézményegységének szakács tanulói és vendéglátó szakgimnazistái egész évben lelkesen várták a szereplést a Böllérfesztiválon. A támogatók látták tanulóink igyekezetét, és mindenki úgy segítette a csapatot, hogy újoncokként a bemutatkozásunk csak jól sikerülhetett. Az abádszalóki helyszínen a versenyt megelőző napon iskolánk karbantartó stábjával és tanulóinkkal kiépítettük a saját portánkat. Szombaton virradatkor már a berendezett böllérportánkon kezdhettük a készülődést a disznóvágásra.

Ifj. Radics Imre böllérmesterünk Stupek Lászlóval kiválóan összehangolt ütemben kezdte meg a leszúrt hízónk feldolgozását. Szakács tanulóink Pócs Róbert tanár úr irányításával a friss alapanyagokból finomabbnál finomabb hagyományos disznótoros ételeket készítettek. Délelőttől késő délutánig az elkészített finom disznótoros ételeinket a közönségnek kínáltuk, kóstoló jegyekért adagoltuk. Öröm volt azt tapasztalni, hogy minden elkészített ételünk gyorsan elfogyott. A szakmai zsűri figyelmét felkeltette a Jászapáti Kis Böllérek csapatának rátermettsége, szakmai felkészültsége, és sok-sok dicséretet kaptunk. A jövő szakembereire igazán büszkék lehetünk. Az igazi csapatmunka erőt ad, és megerősít bennünket. Leendő tanulókat hívunk, várunk az iskolánkba. Tanulással,szorgalommal bármelyik választott szakmában kiváló eredményeket érhetnek el. A Böllérfesztiválon résztvevő tanulóink: Kulics Vivien 3./11 K, Horváth Alexandra 2./14 K, Andrei Patrik, Csikós Norbert, Lukács Zoltán, Rusai Ádám, Vígh Benjámin 2./10 E osztályos tanulók. Szakmai vezetők: ifj Radics Imre, Stupek László, Pócs Róbert. További szervezők és segítők: Menyhárt Marianna, Tajti László, Molnár Tibor, Nagy Zsolt, Radics Imre, Senográczki Miklós, és e sorok írója.

Köszönjük minden támogatónk bizalmát és segítségét!

Szerző: Gőzné Rusvai Júlia

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?