Köszönet a nőknek

A nemzetközi nőnap alkalmából Jászapáti városa Nőnapi operett gálával kedveskedett a település hölgytagjainak március nyolcadikán. A műsornak a Pájer Antal Művelődési központ adott helyet, amely zsúfolásig megtelt Jászapáti lányaival, asszonyaival.

Kökény Gábor az alkalomhoz illően Tóth Endre Asszonyok, gyönge nők című költeményével köszöntötte a megjelenteket. Pócs János országgyűlési képviselő a tőle megszokott humoros fordulatokkal tűzdelt beszédében tisztelgett a szebbik nem képviselői előtt. – Ma az egész világon annak van rendelt ideje, hogy ünnepeljük a nőket, tiszteljük és köszöntsük őket. A nőkkel kapcsolatban ki kell mondani a szavakat, mert a gondolatokra nem emlékszik senki. Az irántuk érzett tisztelet mindenkit, mindenhol kötelez. Így van ez a kormány részéről, a munkahelyeken és a családban is.

Az államvezetés részéről a legfontosabb üzenet: a család mindenek előtt. Erről szól a nők negyvenéves programja, a családtámogatási rendszer, az adókedvezmények, a családi támogatások. Rá kell ébrednünk, hogy ma már bármely férfimunkát el tudnak látni a nők. Vezetnek autót, buszt, kamiont és vezetnek várost és országot is. El kell ismernünk tehetségüket a munkahelyeken és a családban. Köszönettel tartozunk a feleségeknek, családanyáknak a tiszta otthonért, ruhákért, az asztal meleg étkéért. Mi férfiak, soha nem lehetünk egyenrangúak a nőkkel, akiknek legnagyobb erénye a gyermek világra hozatala, az anyaság, a világ legszebb hivatása. Ezt a pozíciót nem lehet megvenni, vagy bármi mással kiváltani. Ezen gondolatok jegyében kívánt Pócs János valamennyi lánynak, édesanyának, nagymamának boldog és vidám életet szerettei, családja körében.

Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere üdvözölte a következőkben a megjelenteket. örömét fejezte ki, hogy szinte teljesen megtelt az épület ünneplő közönséggel. A meglepetés műsor mellé ajándékként Márai Sándor Köszönet a nőknek című versét idézte.

Az Apáti praxisközösség szervezésében lezárult a Nagy Fogyás elnevezésű program. Bakos Judit diadetikus az ünnepi alkalmat kihasználva utalvány átnyújtásával köszönte meg Szirák Juditnak, mint a legkitartóbb résztvevőnek a munkáját. Ádám János, a program egyetlen férfi „versenyzője” valamennyi résztvevő nevében köszönetet mondott Bakos Juditnak a szigorú és hatékony koordinátori tevékenységéért.

A műsor további részében a meglepetésként ígért produkció, a Beszélj a nőkről című közel egyórás zenei blokk következett a Musical Voices előadásában. Két ifjú előadó, Vanya Róbert és Kristóf Dániel dalban mesélte el a férfiak számára örök talányt jelentő női individuumot. A nőkhöz fűződő ezerszínű érzelmi rezdülések, gondolatok, vágyak, szerelmek kaptak hangot a legismertebb filmslágerekben, operettekben, musicalekben és táncdalokban.

A program második felében a hazai Pántlika néptánccsoport örvendeztette meg műsorával a közönséget, akik között számos táncos édesanyja, nagymamája is helyet foglalt.

A meglepetések sora a műsor elismeréseként felhangzó vastapssal sem ért véget, mert kifelé menet minden hölgyvendég kapott egy szelet finom rétest és egy cserép tavaszi virágot az önkormányzattól.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?