Köszönet a nőknek

A nemzetközi nőnap alkalmából Jászapáti városa Nőnapi operett gálával kedveskedett a település hölgytagjainak március nyolcadikán. A műsornak a Pájer Antal Művelődési központ adott helyet, amely zsúfolásig megtelt Jászapáti lányaival, asszonyaival.

Kökény Gábor az alkalomhoz illően Tóth Endre Asszonyok, gyönge nők című költeményével köszöntötte a megjelenteket. Pócs János országgyűlési képviselő a tőle megszokott humoros fordulatokkal tűzdelt beszédében tisztelgett a szebbik nem képviselői előtt. – Ma az egész világon annak van rendelt ideje, hogy ünnepeljük a nőket, tiszteljük és köszöntsük őket. A nőkkel kapcsolatban ki kell mondani a szavakat, mert a gondolatokra nem emlékszik senki. Az irántuk érzett tisztelet mindenkit, mindenhol kötelez. Így van ez a kormány részéről, a munkahelyeken és a családban is.

Az államvezetés részéről a legfontosabb üzenet: a család mindenek előtt. Erről szól a nők negyvenéves programja, a családtámogatási rendszer, az adókedvezmények, a családi támogatások. Rá kell ébrednünk, hogy ma már bármely férfimunkát el tudnak látni a nők. Vezetnek autót, buszt, kamiont és vezetnek várost és országot is. El kell ismernünk tehetségüket a munkahelyeken és a családban. Köszönettel tartozunk a feleségeknek, családanyáknak a tiszta otthonért, ruhákért, az asztal meleg étkéért. Mi férfiak, soha nem lehetünk egyenrangúak a nőkkel, akiknek legnagyobb erénye a gyermek világra hozatala, az anyaság, a világ legszebb hivatása. Ezt a pozíciót nem lehet megvenni, vagy bármi mással kiváltani. Ezen gondolatok jegyében kívánt Pócs János valamennyi lánynak, édesanyának, nagymamának boldog és vidám életet szerettei, családja körében.

Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere üdvözölte a következőkben a megjelenteket. örömét fejezte ki, hogy szinte teljesen megtelt az épület ünneplő közönséggel. A meglepetés műsor mellé ajándékként Márai Sándor Köszönet a nőknek című versét idézte.

Az Apáti praxisközösség szervezésében lezárult a Nagy Fogyás elnevezésű program. Bakos Judit diadetikus az ünnepi alkalmat kihasználva utalvány átnyújtásával köszönte meg Szirák Juditnak, mint a legkitartóbb résztvevőnek a munkáját. Ádám János, a program egyetlen férfi „versenyzője” valamennyi résztvevő nevében köszönetet mondott Bakos Juditnak a szigorú és hatékony koordinátori tevékenységéért.

A műsor további részében a meglepetésként ígért produkció, a Beszélj a nőkről című közel egyórás zenei blokk következett a Musical Voices előadásában. Két ifjú előadó, Vanya Róbert és Kristóf Dániel dalban mesélte el a férfiak számára örök talányt jelentő női individuumot. A nőkhöz fűződő ezerszínű érzelmi rezdülések, gondolatok, vágyak, szerelmek kaptak hangot a legismertebb filmslágerekben, operettekben, musicalekben és táncdalokban.

A program második felében a hazai Pántlika néptánccsoport örvendeztette meg műsorával a közönséget, akik között számos táncos édesanyja, nagymamája is helyet foglalt.

A meglepetések sora a műsor elismeréseként felhangzó vastapssal sem ért véget, mert kifelé menet minden hölgyvendég kapott egy szelet finom rétest és egy cserép tavaszi virágot az önkormányzattól.

Kárpáti Márta
Latest posts by Kárpáti Márta (see all)

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?