Közös munka, nemes cél

A „TeSzedd! 2019” országos kezdeményezéshez csatlakozva városunkban is kesztyűt húztak az oktatási intézmények, szervezetek illetve a lakosság egyéni önkéntesei, hogy közös erővel tegyenek Jászberény tisztaságáért, a lakókörnyezet szépítéséért.

A tavaszias időjárás kedvezett a péntek reggel gyülekező, tettre kész sokaságnak, akiket Szabó Tamás polgármester üdvözölt a Klapka György Szakképző Iskola udvarán. Beszédében igyekezett arra inteni mindenkit, hogy ne hálátlan feladatként gondoljanak a szemétszedésre, hanem nemes cselekedetként, hiszen az ápolt környezet közös érdek.

–Ez Magyarországnak a legnagyobb létszámot megmozgató, önkéntes segítő jellegű tevékenysége, és büszkék lehetünk, hogy részt vehetünk benne az utóbbi évek egy milliónál is több önkénteséhez csatlakozva – biztatta a megjelenteket.

Az eligazítást követően az intézmények képviselői között szétosztásra kerültek a hulladékzsákok, majd miután a kesztyűk is gazdára találtak, csoportokra oszlott a tömeg, hogy a város különböző pontjain teljesítsék példaértékű küldetésüket. A diákok főként a belvárosban, a Zagyva partjának környékén barangoltak, de a vasútállomás és a Pelyhes-part területén is találkozhattak a járókelők szorgos szemétszedőkkel.

A hatodik alkalommal megszervezett gyűjtési akció jóvoltából várhatóan több ezer kilogramm hulladék kerül majd mérlegre, városunk közterei pedig egy időre fellélegezhetnek.

* * *

A városüzemeltető J.V.V.N. Zrt is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akcióját, idén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg. A szemétgyűjtési akció keretén belül társaságunk közel száz gyűjtőzsákot töltött meg az illegálisan elhelyezett hulladékokkal, ami nagyságrendileg több száz kilogramm mennyiségnek felel meg.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?