Sima siker Sajóbábonyban

A Füzesgyarmat elleni hazai győzelem után bizakodva készült az újonc Sajóbábonyhoz a Jászberényi FC, a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 20. fordulójában. A kiesés elkerüléséért küzdő házigazdák nem tudták felborítani a papírformát, Huszák Géza csapata biztosan gyűjtötte be a három pontot.

Az eltiltását letöltő Sándor és Farkas visszatérhetett, ezúttal viszont Hevesi-Tóth Tamást kellett nélkülözni öt sárga lapja miatt. A JFC kezdettől fölényben játszott, és bár egy-két lehetőség kimaradt, a 24. percben Süttő egy szögletből Farkassal játszott össze, a visszakapott labdát pedig egy csel után ballal a rövid alsóba lőtte (0-1). A vezetés megszerzése után sem vett vissza a tempóból a berényi legénység, alig nyolc perc múlva Szanyi indításával Farkas lódult meg a jobb oldalon, beadását Ludasi az ötösről vágta a kapuba (0-2). A szünet után nem váratott magára sokat az újabb találat, bő öt perc elteltével Szöllősi ugratta ki Farkast, aki végül közelről volt eredményes (0-3). Korán eldőlni látszott a mérkőzés, és a pályaválasztó is beletörődött sorsába, a borsodiak szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt Miski kapujára. Az ellenkező oldalon viszont akár többször is nőhetett volna a különbség, a ziccereket azonban nem sikerült értékesíteni, így maradt közte három.

Sajóbábony – Jászberényi FC 0-3 (0-2). JFC: Miski – Szemere, Szanyi, Ilkovics, Süttő – Szöllősi, Sándor I., Ludasi – Albert (Szanku, 86.), Farkas J. (Herczeg, 82.), Svedyuk (László, 77.).
Ahogy az egy héttel korábbi meccs kapcsán utaltunk rá, egy nehéz helyzetben kivívott győzelem még inkább lendületet adhat, ezt bizonyítva, magabiztosan és jól játszva hozta a kötelezőt a JFC.

Immár hat egymás utáni mérkőzést sikerült megnyerni, és a Szolnok sényői vereségét (1-0) követően egy pontra megközelíteni a második helyre visszacsúszó megyei riválist. Az ESMTK Tiszaújvárosban győzött (2-3), de az élre álló fővárosiak előnye így is csak három pont a mieinkkel szemben. A hétvégén a kilencedik helyezett Eger érkezik Jászberénybe, március 31-én, vasárnap 15.30-tól a sorozatot folytatva „hatról a hétre” juthatunk.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?