Megújult a futballpálya

Március 3-án megkezdődött a küzdelemsorozat a labdarúgó NB III-ban is. Városunk futballcsapata hosszú szünet után felmondta a gyöngyösi „albérletet” és a Városi Stadionban fogadta volt „szállásadóját”, azaz Gyöngyös együttesét.

A több hónapos távollét alatt szépen rendbe hozták a jászberényi futballpályát, hiszen nemcsak a küzdőtér újult meg, hanem a kiszolgáló rész is új köntösbe öltözött. Külön-külön szociális blokkot – WC, mosdó és büfé – kapott mind a hazai, mind a vendég szektor, ma már előírás ugyanis, hogy mindkét szurkolótábort megfelelő körülmények fogadják.

– Aki régebben járt nálunk láthatja, hogy az utóbbi két évben fokozatosan fejlődünk. Szerencsére a gyepszőnyeg is használható már, hozzátéve, hogy egy kora nyári fűvetésnél most így tavasszal előjönnek a gyomnövények, melyekkel folyamatosan „harcolunk”. Nem szabadkozásképpen mondom, de több első és másodosztályú csapat gyepszőnyegét megnéztem, és ott is ugyanezt tapasztaltam. Nyilván még most március elején nem olyan minőségi a gyep, ami majd a nyáron lesz, de minden eszközünk megvan, hogy ezt folyamatosan gondozva rendbe tegyük. De ezzel még nincs vége, további terveink is vannak – mondta a mérkőzés előtt dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke, majd a csapatépítéssel kapcsolatban hozzátette, hogy minden hiányzó posztra sikerült új játékost igazolniuk.

Így mindenkinek meg kell harcolnia a kezdőcsapatba kerülésért, ami mindenkit jobb játékra ösztönöz. A sérülések miatt azért még nem olyan hosszú a kispad, mint ahogy azt eltervezték, de pont azért vannak többen, hogy ezt az időszakot áthidalják. Birtalan János és Lakatos Béla pár hét múlva harcképes lesz, Bálint Artúr viszont még jóval később, de őrá is mindenképpen számítanak.
Ami a bajnoki rajtot illeti, nem udvariaskodtak a berényi játékosok volt szállásadójukkal, hiszen a Soroksárról érkezett Albert Ádám már a hetedik percben betalált a gyöngyösi kapuba. Ezt követően több helyzetet is kidolgoztak, de nem sikerült növelni előnyüket, pedig a látottak alapján az első félidőben eldönthették volna a meccset. Egy jó félóra elteltével hullámvölgybe estek, de a második játékrész derekán, amikor a 16-os vonalon belül buktatták Albertet és a megítélt büntetőt Hevesi-Tóth Tamás gólra váltotta, biztos győzelmet arattak. Jászberényi FC – Gyöngyösi AK 2-0.

– Nagyon örülök, hogy Albert Ádám góllal, és egy kiharcolt büntetővel mutatkozott be. Őt már rég ide akartuk hozni, de az NB II-ből való igazolás tudvalévő, hogy nagyon nehéz. Rajta kívül elégedett vagyok a többi újonnan igazolt játékos bemutatkozásával is. Természetesen nem vakít el bennünket, hogy a Szolnok kikapott, és az sem, hogy mindössze öt pont az előnye az élen álló ESMTK együttesének. Dolgozunk tovább, és remélem, hogy még jobban sikerül összerakni a csapatot Huszák Géza vezetőedzőnek, és akkor bízhatunk egy jó tavaszi szereplésben. Nem raktunk az együttesre terhet, azaz továbbra is az első ötben való végzés a reális cél. Mindig a következő meccsre koncentrálunk, mai naptól kezdve a vasárnapi Tállyán játszandó mérkőzésre – fejezte be beszélgetésünket dr. Gottdiener Lajos.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?