Kecskeméten is nyertünk

Közel egy hónap után folytatódott a kosárlabda bajnokság az NBI/A osztályban. A Magyar Kupában negyedik helyet szerzett jászberényi kosarasok Kecskemétre látogattak a 20. fordulóban.

Mivel a házigazdák nem vettek részt az MK nyolcas döntőjében három mérkőzéssel kevesebb volt a lábukban, tehát elvileg frissebbek voltak. Sőt, tekintélyt parancsoló centerünk, Pantelics sérülés miatt a kispadon szurkolt társainak. Ennek ellenére a mieink kezdték a kosárgyártást, közülük is Coleman találataival 5-0 ide, így az első negyedet 7 pontos előnnyel zárták. A folytatás még jobban sikerült, sőt tíz feletti előnnyel, 29-42-el pihenhettek egy negyedórát a fiúk.

A folytatásban már 16-tal mentek a mieink, de sebességet váltottak a Hírös Város kosarasai, és megfelezték hátrányukat, majd egy 8-0-as rohanásuknak köszönhetően 50-53-nál kezdődött a befejező etap. Ekkor hiába próbálkoztak a mieink bármilyen figurával, öt percig egyetlen egy találatuk nem volt, a KTE meg triplázott két alkalommal is. Amikor már négy ponttal is vezettek, Pitts értékesített egy hármasat, majd Coleman találatával már mi vezettünk. Fokozódott az izgalom, mert egy perccel a vége előtt 67-66 oda, de itt elfogyott a puskaporuk, viszont Alekszandrov és az ismét ponterősen játszó Pitts bedobták a büntetőt, így ezt az idegenbeli meccset is megnyertük. KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-JKSE 67-72.

JKSE: Pitts 25, Rakics 2, Coleman 24, Alekszandrov 16, Cseh 2. Csere: Kerpel-Fronius B. 3, Czirbus -.

Nem játszott igazán jól egyik csapat sem, sokat hibáztak, és eladott labda is volt jócskán mindkét oldalon, de a lényeg, hogy újabb győzelmet gyűjtöttek be Lazics mester fiai. Legközelebb Sopronban vendégszerepelnek március 9-én, majd a TF következik a fővárosban.

Fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?