Sikeres volt a Jász Kupa

A Jászberényi SE Gör- és Rövidpályás Gyorskorcsolya szakosztálya harmadik alkalommal rendezte meg a Jász Kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyt az elmúlt hétvégén.

– A magyar szövetség az elmúlt időszakban elért eredményeinket alapul véve bennünket kért fel, hogy ez a rendezvényünk egyben az Alpok-Adria kupasorozat egyik állomása is legyen. Mi éltünk is a lehetőséggel, így a szokásosnál népesebb mezőny gyűlt össze a Jászberényi fedett jégpályán, hiszen 19 egyesületből 160 versenyző lép folyamatosan a jégre – mondta el a verseny kezdetén Belovai József, a gyorskorisok edzője, aki a verseny főrendezője is volt egyben. A rendező jászberényiek mindenkit mozgósítottak, ugyanis a nemzetközi verseny kezdete előtt a második helyen álltak az Alpok-Adria versenysorozatban. Természetesen abban reménykedtek, hogy egy jó eredménnyel akár az élre is kerülhetnek az utolsó forduló előtt. A JSE korisai ennek szellemében léptek jégre, és jól kezdték a versenyt, már az elején az 1500 méteres távon többen is futamgyőztesek lettek.

– Az elején előre engedtem a versenytársakat, és majd csak később előztem meg őket. Bíztam benne, hogy sikerülni fog, mert jó formában érkeztem a versenyre. Remélem, hogy mindezt végig fogom bírni és én leszek az első – mondta mosolyogva Szőcs Mónika Nikolett.

Schönborn Melinda is az esélyesek közé tartozott, és a selejtezőben ő is remekül futott. – Nem bíztam semmit a véletlenre és a futam közepe táján élre álltam és szerencsére nagy fölénnyel jutottam a döntőbe. Én is bízom benne, hogy ez a formám megmarad a verseny végéig, mert nyerni jöttem a Jász Kupára – nyilatkozta nevetve, de nagyon határozottan Melinda a futamgyőzelme után.

A junior világbajnokságot is megjárt Túri Anna a selejtezők során az 1500 méteren új taktikát próbált ki. – Jobban szeretem azt, ha én vezetem a mezőnyt, de most kipróbáltam, hogy ha a legvégén fogok élre kerülni, abból jól jövök-e ki. Szerencsére a számításom bejött, és az utolsó körben sem okozott gondot az előzés és ezzel megnyertem a futamot. Természetesen én is aranyéremre számítok a verseny után – mesélte Anna, mivel szerencsére a két futam között volt időnk az eszmecserére.

A verseny végén vasárnap délután aztán kiderült, hogy a lányok komolyan is gondolták, amit már az első futam után elmondtak. Az egyéni összetett számban első helyezett lett korcsoportjában: Szőcs Mónika Nikolett, Schönborn Melinda és Turi Anna is. Továbbá Balázs Levente és Zsigó Máté nyakába is aranyérem került. A verseny érdekessége, hogy Máté testvérével, Bencével házidöntőt vívott, de Zsigó Bence sem szomorkodott, hiszen az ő jutalma ezüstérem lett. Klubtársa Váradi Vivien és Major Dominik is a dobogó második fokára állhatott, míg Somogyi Barbara harmadik lett saját korcsoportjában.

Ezzel nem ért véget az éremszerzés, hiszen a lányváltó is hozta formáját. A Szőcs Mónika Nikolett, Schönborn Melinda és Redler Aisa összeállítású csapat szintén a dobogó tetejére állhatott. A fiúk sem akartak lemaradni a lányoktól, így Major Dominik, Taczman Máté és Pető Bendegúz is aranyérmes lett a váltószámban. Összességében elmondható, hogy a JSE versenyzői nagyszerűen helyt álltak és a nemzetközi verseny utolsó fordulójában Celjében nagy eséllyel pályázhatnak az Alpok-Adria Kupa megnyerésére.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?