Rajtra kész a futballcsapat

Az előre betervezett főpróbára, azaz az utolsó bajnoki mérkőzés előtti felkészülési mérkőzésre nem érkezett meg Hajdúszoboszló együttese. Ettől függetlenül nem esett kétségbe a JFC vezetése, mert egy „házimérkőzés” keretében mindenki pályára tudott lépni a Jászberényi FC futballcsapatából.

Korábban Kecskemétre látogattak Huszák Géza „fiai”, ahol biztos 3-0-s győzelmet arattak Süttő, Sándor és Hevesi-Tóth góljaival. Ide tartozó hír, hogy újabb játékos is bemutatkozott a JFC-ben, Albert Ádám személyében. A 28 éves támadó Vácott nevelkedett, ott is mutatkozott be az NB II-ben. Később Eger együtteséhez szerződött, ahol húsz mérkőzésen lépett pályára az élvonalbeli bajnokságban. Eger után az NB I-es Kaposvárhoz vezetett az útja, majd a 2016-17-es idényben nyolc góllal segítette bentmaradáshoz a másodosztályú Ceglédet, az elmúlt másfél évben pedig Soroksár együttesét erősítette. A több poszton bevethető játékos kishíján góllal mutatkozott be a Hírös városban, de a kapus elbuktatta, a szabálytalanság miatt megítélt büntetőt pedig Hevesi Tóth Tamás váltotta gólra.

A hét közepén viszont fáradtan mozogtak a fiúk. Ezt kihasználta a rákospalotai (RKSK) gárda és 2-0 arányban győzött a műfüves pályán. Következett a fent nevezett „házimeccs”, ami azért is nevezhető főpróbának, mert a felújított centerpályán játszották, és egy félóra eltéréssel ugyanabban az időpontban, mint majd a bajnoki rajtot. Ezen a meccsen már kirajzolódni látszott a jövőheti kezdőcsapat, azaz: Miski (Fülöp, 46.) – Sztemere (László, 65.), Szanyi, Hevesi-Tóth, Süttő – Sándor I., Ilkovics, Szöllősi (Szanku, 46.), Ludasi – Farkas J. (Albert, 46.), Svedyuk (Györfi, 68.).

A továbbra is sérült Lakatost és Birtalant kivéve tehát minden játékos rajtra kész. A tavaszi idény első mérkőzésén Gyöngyös lesz a vendég Jászberényben, március 3-án, vasárnap fél hármas kezdéssel. A belépés ingyenes!

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?