Hiszünk a tündérekben

A Lehel Film-Színház idei első játszóházának vendégei egyenesen Sohaországból repültek el a jászberényi gyerekekhez, akik kézzel készített, kreatív farsangi maszkokkal várták Wendyt és örök gyerek barátját, Pétert.

Február második vasárnapján farsangi maskarák készítésére várták a Levendula Játszóház és Alkotóműhely tagjai a kicsiket. A mozi emelete visszhangzott a gyermekek izgatott zsibongásától, ami nem is csoda, szép számmal érkeztek érdeklődők a december óta első alkalommal megrendezett kézműves alkalomra.

A különféle asztaloknál más-más készséget igénylő feladatokban merülhettek el a résztvevők. Volt, aki természetes anyagokból álarcot ragasztott, vagy velencei karneválokat idéző, cifra maszkot festett, de lehetőség nyílt télűző csörgős hangszer készítésére is.

A kreatív energiák levezetését követően jól jött a pihenés, Pán Péter felbukkanása hamar elfeledtette a gyerekekkel a mozgalmas délelőtt fáradalmait. A nem mindennapi ifjú egy elvarázsolt világból, Sohaországból került Wendy, az álmodozó kislány és testvérei ablakpárkányára, onnan már csak egy ugrás volt az elveszett fiúk birodalma, megannyi szórakoztató, ugyanakkor veszélyes kaland helyszíne. Wendy hamar a szívébe zárta Pétert, aki szerint a gyűszű kifejezés valójában puszit jelent, gyereknek maradni a legjobb dolog a világon, az élet pedig nem más, mint csupa móka és kacagás.

Fordulatban természetesen nem volt hiány, A Fogi Színház alig egy órás műsora alatt kalózok, félelmetes bálnák és könnyedén repkedő új barátok kísérték a gyerekek útját, akik a bátor Csingiling nélkül aligha győzték volna le Hook kapitányt és csatlósait.

Az előadás végén a mozi termét teljesen megtöltő közönség egyszerre énekelte a színészekkel „hiszünk a tündérekben”, a gyerekek aztán egészen a ruhatárig szorgalmasan mantrázták a dal refrénjét. Hála nekik, Csingiling megmenekült, és minden bizonnyal most is éberen figyeli csínytevéseiket, lefekvéskor pedig nem felejt el gyűszűt nyomni az arcukra.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?