Jutalmazták a sportolókat

Immár második alkalom, hogy Városi Sportbál keretében jutalmazzák azokat a sportolókat, akik kiemelkedően szerepeltek a hazai és nemzetközi versenyeken 2018-ban. Az I. Sportbál sikereit alapul véve január 12-én közel 300 fő jelent meg Jászapátin a Pájer Antal Művelődési Házban.

– Azért döntöttünk ismét egy ilyenfajta díjátadás mellett, hogy azok a sportolók, akiket Jászapáti Önkormányzata elismerésben részesített, nagy nyilvánosság előtt, azaz rokonok, barátok ismerősök előtt vegyék át jutalmukat, ezzel is ösztönözve a társakat, hogy megéri jól szerepelni egész éven át a sportversenyeken – mondta el a főrendező, ifj. Pócs János, az önkormányzat Sport, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

A rendezvényt ezúttal is Farkas Ferenc polgármester nyitotta meg. Elmondta, hogy Jászapáti önkormányzata minden évben nagy gondot fordít a kisváros sportéletére, ami – az eredményeket alapul véve – 2018-ban is jó befektetésnek bizonyult.

Ezt követően Kökény Gábor műsorvezető sorban szólította ki az ünnepelteket a színpadra, ahol Farkas Ferenc és ifj. Pócs János nyújtotta át az okleveleket, serlegeket számukra. Elsőként különdíjban részesítették Fülöp Istvánt és feleségét, Fülöpné Mátyus Zsuzsannát, akik mint a magyar fogatsport kiemelkedő képviselői edzőként segítették a város lovassportját, azon belül Kovács Istvánt. Őket Jászapáti sportolói követték. A Famílya SC erőemelőknél Béres Beatrix, Szabó Ákos, Béres Csilla és Béres Zsolt lett a legjobb. Az erőemelőket a Kígyó Dojo harcművészei követték, köztük Menyhárt Tiborral – aki a Ju-jitsu világbajnokságon 6. helyezett, azaz pontszerző lett –, valamint Ádám Judit, Peták Richárd és Kocsis Réka Veronika vehette át jutalmát. A Jászapáti VSE asztalitenisz szakosztályából Gulyás Attila teljesítményét emelték ki, aki szinte veretlen volt a bajnokság során. A Gróf Széchenyi István Gimnázium Diák Sportegyesületből Kalmár Petronella és Zagyi Erzsébet kapott elismerést. A focisták közül Balogh Adél kapta a legnagyobb tapsot, aki a fiúk között is az U7-es korosztály kiemelkedő játékosa. Káposztás Dorián Nátán – aki meghatározó tagja volt az U19-es csapatnak –, és Illés Levente a felnőtt csapat legjobbjaként kapott elismerést. A birkózó szakosztályból Bécsi Sára, Mezei Dezső és Juhász Beáta érdemelte ki a jutalmat. Az úszók közül Gulyás Lilien Erika, Csintó Botond és Galcsik Márk vehette át az elismerő okleveleket. A legjobb iskolai ifjúsági sportolói díjat az Általános és Alapfokú művészeti iskolából Lucza Renáta és Borbély Imre kapta. Kiemelkedő sikereket ért el két thai boxos sportoló: Adler Netti és bátyja Adler Dávid. Netti az Európa Kupán a magyar válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett. A Fitness szakosztály legjobb sportolója Bugyi Ilona lett, a Nippon Zengoból pedig Mihályi Mónika. A Dance Family Hipp-Hopp táncosai közül a Csoszor Vivien és Dorina ikerpár, valamint Bugyi Bence lett a legjobb. Az Év Csapatát is díjazták, ezt a Frikk Róbert vezette EUROTRANS, kispályás labdarúgócsapat érdemelte ki. Az Év Edzője 2018-ban Béres Gábor, az U-19-es labdarúgócsapat trénere lett.

Jászapáti Városi Önkormányzat és a Sportbizottság legrangosabb elismerését, a „Jászapáti Sportjáért” díjat Budai István kapta, a labdarúgás területén eltöltött négy évtizedes munkájáért. A díjazottokat pezsgővel is köszöntötték, és egy közös fotón örökíthették meg őket a családtagok, ismerősök. A díjátadást követően az ízletes vacsorát fogyasztották el az ünnepeltek és a hozzátartozók, barátok. Éjfélkor sok-sok ajándék talált gazdára, amit tombolán nyerhettek a részvevők, majd jókedvűen mulattak hajnalig.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?