Mi fakad belőlem?

A Jászberényi Katolikus Iskola Nagyboldogasszony főintézményének tornacsarnokát közel háromszáz bálozó töltötte be szombat este az immár 26. alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági bál alkalmából. A szórakozásról és jótékony adományozásról szóló estén szép számmal jelentek meg városunk egyházi és oktatási vezetői, vállalkozói, az iskola pedagógusai és a diákok családjai.

Az idén zöld és krémszínben pompázó báli terem díszítése a szülők és az iskola pedagógusainak munkáját dicséri. Szintén e két szín hívogatott az ízléses meghívóval, vacsorajeggyel, asztalszámokkal, melyek Finta Judit pedagógus alkotásai voltak. Kelemen Csilla, az este háziasszonya köszöntötte a szépen megterített asztalnál megjelenteket, dr. Novák István főigazgató atyát, az iskolakomplexum vezetőit, Szatmári Antalné alpolgármester asszonyt, Versler Sándor káplán atyát, Mező István református lelkészt, Józsa Pétert, az Egyházi Iskoláért Alapítvány elnökét és dr. Hild Ágnest, a Szülői Munkaközösség elnökét. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Pócs János országgyűlési képviselő is.

Ez évben a fővédnöki tisztet dr. Gáll János osztályvezető főorvos és felesége, dr. Martonos Éva fogszakorvos töltötték be.

Az iskola igazgatója, dr. Novák István atya köszöntőjében utalt az alapítványi bál 26 éves történelmére: ez bizony már a harmadik x, a legszebb férfikor felé mutat. Emlékeztetett a bál elsődleges céljára, amely az iskola alapítványi számlájának feltöltése, és az összeg jó célra való fordítása. „Mindig jó megismerni jólelkű embereket, így a mai este fővédnökeit is. Dr. Gáll János doktor úr bizonyára sokakat jól ismer belülről és szintén sokan nézhettek már szájtátva a megjelentek közül dr. Martonos Éva fogorvosra. Az elmúlt évtized sok fejlődést hozott az iskola életében. Sok jó szándékú segítő, az egyházmegye, a város, a vállalkozók, a személyi jövedelemadó egy százalékát felajánlók együttes erőfeszítése a ma működő intézmény” – fejtette ki.

Szintén a tombolajegyek vásárlására buzdított bálmegnyitó beszédében dr. Gáll János főorvos. Egykor szülőként követte nyomon az iskola fejlődését, ma már két unokája koptatja az iskola padjait. Elmondta, hogy egyetért azzal a mottóval, amit az iskola képzeletbeli zászlajára tűzött: „Hit, tudás, fegyelem”. Ilyen nemes célok mögé szívesen állt be támogatónak. Weöres Sándort idézte: „A nagy fordulat egy ember életében: / nekem mi jut? helyett: mi fakad belőlem? / S ez elég ahhoz, hogy a bentről-fakadó / fényes legyen és folyton tisztuló.” Végül a fővédnök áldást kért az iskola összes dolgozójára és biztatott a farsangi kulináris élmények megtapasztalására.

A hagyományokhoz híven idén is az iskola büszkeségei szórakoztatták a nagyérdeműt. Bagi Zoltán 11. a osztályos tanuló hosszú évek óta a Palotásy János Zeneiskola magánének szakos növendéke. Szombat este három népszerű táncdalból állított össze csokrot. A közönség Poór Péter és Szécsi Pál dalainak melódiáit dúdolhatta az ifjú előadóval. A végzős gimnazisták is megcsillogtathatták tánctudásukat: ezúttal már másodszor. A novemberi szalagavatón volt az ABBA-mix premierje, így szombat este már gyakorlottan vették birtokba a táncparkettet a 12. a-sok. A koreográfiát az iskola volt tanulója, Török Rebeka álmodta meg.

Az asztali áldás után az Innoven Kft. szervírozásában valóban farsangi menü került az asztalokra. Igazi gasztronómiai remek volt a boszorkány szelet és a kendermagos rántott csirkemell fűszeres parázs sült burgonyával és salátával. Az utána következő desszert, a csokoládétorta mézes, chilis körtével csak fokozta a kitűnő kulináris összélményt.

Az este nyitótáncát az iskola diákjai mutatták be – mind a Lehel Melody TSE egykori táncosai. A meglepő megoldásokkal élő bécsi keringő koreográfia Molnár Anna táncpedagógus munkája volt. Az igazán méltó és elegáns megnyitóban Hoffer Lehel, Ivony Antónia, Homonnai Bence és Apró Lilla bűvölte el a közönséget. A táncparkettre invitálásnak sokan nem tudtak ellenállni, hiszen közben az Átrium Zenekar csapott a húrok közé, akik egészen hajnalig húzták a talpalávalót.

Az éjféli tombolasorsolás során nagy értékű ajándékok találtak gazdára: így egy festmény Benke László művésztanár felajánlásában, egy másik festmény, amit Pócs János képviselő ajánlott fel, illetve különböző háztartási készülékeknek és ajándékkosaraknak örülhettek a szerencsés nyertesek.

A bál sikeres szervezéséért, a színvonalas szórakoztatás zökkenőmentes lebonyolításáért Demeter Sándor igazgató, Ködöböcz Klára igazgatóhelyettes és Farkasné Turján Mariann pedagógus voltak felelősök.

Taczman Mária

Taczman Mária

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?