Tájékoztató az Adóigazgatási Iroda tértivevényes küldeményeinek postázásáról

Tisztelt Adózók! Ezúton tájékoztatjuk az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemélyeket arról, hogy Jászberény Város Polgármesteri Hivatal Adóigazgatási Irodája 2019. január 1-jétől a tértivevénnyel ellátott hivatalos iratokat (pl. határozatokat, végzéseket), adótárgyanként külön borítékban és egyedi azonosítószámmal (ragszámmal) ellátott tértivevénnyel küldi meg postán keresztül.

Az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett gazdálkodó szervezeteknél az ügyfélkapus és cégkapus kommunikáció teljes egészében kiváltja a hagyományos papír alapú levelezést.

Az egyéni vállalkozók esetében továbbra is elektronikus úton történik az ügyintézés. Adóhatóságunk az adózó Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó tárhelyére, azaz a KÜNY tárhelyére (ügyfélkapujára) postázza elektronikusan a hivatalos iratokat.

A gazdálkodó szervezetek (KFT, Bt, Alapítvány stb.) esetében az adóügyek elektronikus intézésére 2019. évtől kizárólag a cégkapu használható. A cégkapun kezelhetők a hozzáférési jogosultságok és elvégezhetők az egyes, cégkapu használatához kapcsolódó beállítások.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a KÜNY tárhelyre vagy cégkapura elektronikusan megküldött hatósági iratokhoz kapcsolódó jogokat az adózó csak akkor tudja időben érvényesíteni (észrevétel, fellebbezés, végrehajtási kifogás stb.), ha a küldeményeket megfelelő időben átveszi/letölti.

Az Adóigazgatási Iroda a Rákóczi út 42-44. szám alatt áll a lakosság rendelkezésére:
Hétfő, Kedd, Péntek: 7.30-12.00 óráig, Szerda: 7.30-12.00 és 13.00-16.30 óráig.
E-mail: ado@jaszbereny.hu,
Tel: 57/505-711

Elektronikus adórendszerünk elérhető: www.jaszbereny.eado.hu

Aktuális adóügyekről szóló tájékoztatóinkat figyelemmel kísérheti Jászberény város honlapján: www.jaszbereny.hu.

Köszönjük az együttműködést!

Tisztelettel:
Önkormányzati Adóhatóság

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?