Ünneprontók

Szomorúan tapasztalhatta a város lakossága, hogy sajnos a karácsonyi ünnepek alatt sok helyen átmenetileg ugyan, de nem gyúltak fel, vagy épp időlegesen kihunytak az ünnep fényei Jászberényben.

Sem a megrendelő részéről a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai, sem a kivitelező cég nem értette elsőre mi okozhatja, hogy a karácsonyi időszak alatt, minden este más-más szakaszokon hunynak ki a fények, vagy fel sem gyúlnak. Azonban a hiba kivizsgálásakor döbbenten tapasztalták, hogy szándékos károkozás áldozatává vált a város adventi díszkivilágítása.

Valaki, vagy valakik az ünnep alkalmával úgy gondolták, hogy a legjobb karácsonyi passzió a vandálkodás és a rombolás, vagy ezzel a különleges „ajándékkal” örvendeztetik meg a várost, ezért több helyen súlyosan megrongálták az ünnepi díszkivilágítás vezetékrendszerét és a díszeket. Azt persze nem lehet tudni, hogy mi volt az elkövető(k) indítéka, hogy talán egy jó tréfának gondolták, vagy szándékosan akarták megkárosítani Jászberény közösségét. De bármi is az indok a károkozásra, az nem bocsánatos.

Természetesen e sorok írója a Jászkerület Nonprofit Kft. vezetőjeként a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, így most folyik a térfigyelő kamerák képeinek megtekintése, elemzése, és a hatósági nyomozás. Bízhatunk csak benne, hogy hamarosan kiderül, ki, vagy kik azok, akiknek az ünnep sem szent, és karácsonykor is a legfontosabb dolguk a közösség örömét és ünnepét elrontani, ezzel együtt anyagi kárt okozni Jászberény városának. Bár ezzel a karácsony fényei már nem hozhatók vissza és az ezzel okozott bosszúság sem tehető semmissé.

A szomorú és megdöbbentő eset egyébiránt több szempontból is érthetetlen és elkeserítő, hiszen az elkövetők nem csak konkrét, kézzel fogható anyagi kárt okoztak a közvagyonban, a város tulajdonában, de ezzel egy város ünnepi fényeit, díszkivilágítását tették tönkre, megtiporva az ünnep hangulatát, és egy közösség, egy város örömét. Ezúton köszönjük meg a Gyökös Elektro Kft. áldozatos munkáját, hogy még szentestén és az azt követő napokban és éjszakákon is azon dolgoztak, hogy néhány órán belül megkeressék az újra meg újra tönkretett részeket a kábelrendszerben, és a hibák felkutatása után a problémák elhárításával újra felgyúljanak a fények.

Berec Zsolt
Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezető

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?