Páros gólok napja

Jászberény mindhárom jégkorongcsapata pályára lépett a hétvégén. Az összecsapások mérlege: két győzelem és egy súlyos vereség.

Az OB/IV A osztályban szereplő Warriors Jászberény hazai pályán látta vendégül a fővárosi Kalózok együttesét január 13-án. A berényi gárda szinte az első harmadban eldöntötte a mérkőzést, hiszen Guba Martin két, valamint Jerkó László és Szántay Máté góljaival 4-0 arányban elhúztak. Aztán zárkózni kezdtek a fővárosiak, egészen 4-3-ig, de a Harcosok remekül játszó gólzsákja, Guba Martin két újabb találatával biztos győzelmet arattak a berényi hokisok: Warriors Jászberény – Kalózok HK 6-3. (Pesti Sándor felvételén ez a meccs látható)

A Pesterzsébeti Jégcsarnok adott otthont a Jégoroszlánok – CHC Lehel, OB/IV B-s hokimeccsnek, ahol az oroszlánok aránylag gyorsan, 2-0-al indítottak. Később aztán Tábori Attila szépített, majd Durucz Dániel egyenlített sőt, Tábori a vezetést is megszerezte. A középső harmadban Balogh Zsolt lövése már 4-2-es vezetést eredményezett a Lehelnek, ám innen is egalizálni tudták a mérkőzés állását a házigazdák. A befejező etapban az oroszlánok kedvét Varga Milán, majd Durucz Dani második gólja vette el olyannyira, hogy már csak egy válasz érkezett, így a pesterzsébeti eredmény: Jégoroszlánok – CHC Lehel 5-6.

Az OB II-es találkozón alaposan visszavágott a Hevület a berényi egygólos vereségért Székesfehérváron. A Lehel HC csak az első két harmadban tudott lépést tartani a vendéglátókkal, a befejező etapban viszont 7-1-es részeredmény született, így a végeredmény nem lehetett más, mint súlyos vereség: Hevület – Lehel HC 11-2.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?