Nő kontra férfi

Hogyan értsük félre a nőket? címmel tartotta önálló estjét Csányi Sándor színművész december 15-én a Pájer Antal Művelődési Házban. Az egyszemélyes vígjátékban különböző karakterek szemüvegén keresztül láttatta a nő és férfi között évszázadok óta fennálló különbségeket.

A negyvenhároméves sármos színész nem alaptalanul nyúlt a témához, hiszen élete során sosem vetették meg a csinos hölgyek. Persze a darab személyes önvallomás helyett – túlzás nélkül – a minden kapcsolatba kódolt, általános problémákat emelte ki, melyekkel a közönség soraiban ülők is valamennyien találkoztak már. Csányi Sándor jó érzékkel tapintott rá az életszerű helyzetekre, a nők szűnni nem akaró vásárlásmániájára, az érzékeny súlykérdésre, vagy, hogy mire is vágyik igazán a szebbik nem.

Nem válaszokat keresett a felmerülő kérdésekre, nem bocsátkozott pszichológiai mélységekbe, egyszerűen a humor nyelvén fogalmazta meg, hogy mennyire mások vagyunk. És ha így nézzük, nem is rémes a kialakult kontraszt, mivel a párkapcsolatokban számos vicces szituáció ennek köszönhető. Az egyetértést alátámasztották a közönség soraiban összenéző szempárok, a másikat oldalba bökő könyökök, és természetesen a hangos nevetés, ami nem hagyott kívánni valót maga után.

Csányi Sándor olykor komoly volt, olykor bohókás, tökéletes átvezetéssel elevenítette meg a különböző karaktereket a színpadon, miközben kiváló színészi játékkal vette fel a kapcsolatot a jelenlévőkkel. A telt házas terem közönsége bizonyára nem bánta meg, hogy szombat estére a Jászai Mari-díjas színész önálló előadását választotta.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?