Lendületben a kosarasok

Az előző évi utolsó számunk óta – a karácsonyi ünnepek idején is –, igen sűrű volt városunk NBI/A-s kosárlabda csapatának programja. Cseh Györgyék ez idő alatt négy mérkőzést játszottak le, hármat decemberben, egyet pedig már az idén.

A szegedi sikeren felbuzdulva a hazai szurkolók újabb győzelmet reméltek karácsony előestéjén Jászberényben is, pedig a tavalyi ezüstérmes Falco érkezett városunkba a 11. fordulóban. Ahogy várható volt, nagyon jól kezdtek a szombathelyiek és sokáig vezettek is. A mieink nem játszottak igazán jól, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak és a végén óriási lelkesedéssel – a szurkolótábortól támogatva – a maguk javára fordították a meccset: JP Auto-JKSE – Falco KC Szombathely 73-67.

Négy nappal később a bajnok Olaj KK vendégei voltak kosarasaink. A Tiszaligetben lejátszott mérkőzésen az első negyedet nagyon meghajtották a vendéglátók, és bizony ránk is ijesztettek. Aztán szép lassan zárkózott a JKSE, az utolsó etapban már csak egy pont (64-63) volt a lemaradásuk, de az egyenlítés nem sikerült. Többek között azért, mert az Olaj csapatában játszik Vojvoda Dávid, a válogatott egyik legjobb játékosa, akinek a vezérletével nem engedték ki kezükből a győzelmet. Szolnoki Olaj KK – JP Auto-JKSE 76-71. A vereség ellenére is dicséret illeti a fiúkat, hiszen kis szerencsével meglepetést is okozhattak volna.

December 30-án, vasárnap viszont már kötelező győzelmet reméltek a szurkolók az addig három győzelmet jegyző Kaposvár ellen. Úgy tűnik, a fiúk sem bíztak semmit a véletlenre és a kezdeti bizonytalanság után remek játékkal már 30 ponttal is vezettek. Végül a vendégek kicsit kozmetikáztak az eredményen, de így is járt a vastaps: JP Auto-JKSE – Kaposvári KK 91-70. Ez a győzelem egyben azt is jelentette, hogy a 4. helyre „ugrott” együttesünk. Ami pedig a legfontosabb, bekerültek a Magyar Kupában szereplő csapatok közé.

Nem csüggedt a játékkedv az év első meccsén sem, amit Pakson játszottak. Igaz itt is nagyon rosszul kezdtek és küzdelmes mérkőzést vívtak az „atomvárosban”, ahol – ugyanúgy mint ősszel Berényben –, ismét egy pont döntött, szerencsére megint a mi javunkra: Atomerőmű SE – JP Auto-JKSE 71-72

Folytatás szombaton 18 órai kezdettel, amikor a Zalaegerszeg lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?