Kori Gálával indult az év

A Jászberényi Cori-Kör Alapítvány január 4-én, pénteken este rendezte szokásos Újévi Kori Gáláját a berényi jégcsarnokban, ahol az Alapítvány sportolói mellett budapesti vendégek is jégre léptek.

Immár negyedik alkalommal adtak egymásnak randevút a műkorcsolyázók, amiről Hering Antal, a rendező klub vezetőedzője nyilatkozott. – Célunk ezekkel az újévi gálákkal, hogy a korcsolyasportot ünnepelvén az évet egy olyan rendezvénnyel nyissuk, ami kis zenés táncos mulatsággal szórakoztatja a jegessportot kedvelő közönségünket.

Elsőként a Cori-Kör Alapítvány tíz kislánya, Balajti Bíborka, Bátonyi Csengele, Burján Abigél, Fekete Réka, Gál Cecília, Konkoly-Nagy Emma, Kovács Jázmin, Szebenyi Virág, Szendrei Dalma és Turú Hanga – öltözékük szerint -, mint Angyalkák léptek a jégre, akiket Hamarné Kovács Adrienn készített fel a gálára.

A Cori-Kör alapítvány szakmai munkáját a MAC Budapest egyik edzője, Gabrieli Adrien is segíti, aki néhány tanítványát is magával hozta a rendezvényre. Közülük a 8 éves Böröczky Szófia mutatta be a fővárosiak közül elsőként gyakorlatát, aki – fiatal kora ellenére – nagyon otthonosan mozgott a jégen. Őt az Alapítvány azon versenyzői követték, akik a novemberben Miskolcon rendezett Vidéki Egyesületek Versenyén dobogón végeztek. Nevezetesen Szarvas Boglárka, aki bronzérmes lett, Németh Nóra a 2. helyezett és a vidékbajnok Szabó Dalma. A lányokat a MAC Budapest képviseletében Hortobágyi Dominik váltotta a jégen, aki már magyar bajnok címmel is büszkélkedhet. Az egyéni bemutatókat Zircherné Mészáros Regina lánycsapata, Szabó Dalma, Szarvas Boglárka, Németh Nóra, Németh Flóra és Zircher Flóra követte, akik szintén nagy tapsot kaptak a publikumtól. Majd ismét a MAC két tehetséges versenyzője lépett a berényi közönség elé. Először Lőrincz Hanna, majd klubtársa Kiss Eszter, aki saját maga állította össze kűrjét, ami igen látványos volt.

Az Újévi Kori Gála műsorát Hering Antal leányzói – Bálint-Kraft Lilla, Nagy Kornélia, Nagy Villő, Nagy Zita, Németh Flóra, Németh Nóra, Szabó Dalma, Szarvas Boglárka és Zircher Flóra – fejezték be.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?