Ennivaló meglepetés

Édes örömökben lehetett része a Jászberényi Szent István Körúti Általános Iskola tanulóinak december 7-én, ugyanis a Jászsági Mézlovagrend tagjai személyesen juttatták el ínycsiklandó ajándékaikat.

A finomságok egész héten megállás nélkül szállingóztak be az intézmény kapuján, hol Tugyi Róbert cukrászmester kezei között, hol pedig a Lehel Vezér Gimnázium diákjai révén. Ezúttal a Jászsági Mézlovagrend tagjai törtek a Mikulás babérjaira, ám rénszarvasok helyett egy hatalmas, édesszájú mackó segédkezett a csemege kiosztásában.

– Ötven kilogrammnyi mézzel készültünk az iskola teljes létszámának. A kezdeményezésnek természetesen van némi köze az adventi időszakhoz, de valójában ez az Országos Magyar Méhészeti Egyesület akciója. A programot tizenhat helyen valósítják meg országszerte, és a kollégákkal együtt úgy véljük, mindig örömteli, ha ilyen lehetőségben részt vállalhatunk, így mi is csatlakoztunk – részletezte Molnár György, a Jászsági Méhészegyesület elnöke.

A vendégeket Bárcziné Kulcsár Júlia intézményvezető üdvözölte a híres író, Antoine de Saint-Exupéry gondolataival. – Az igazi szeretet ott kezdődik, amikor nem vársz érte viszonzást, és önök, a mai napon épp erről a szeretetről tesznek tanúbizonyságot, hogy jó szándékú gyűjtésükkel és annak eredményével megajándékoznak bennünket. Intézményünk rendkívül elkötelezett az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás iránt, és ha az ajándék nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is, az külön öröm számunkra.

A rendezvényen Lesti Kitti, a regnáló mézkirálynő is tiszteletét tette, aki a mézfogyasztást népszerűsítve a termék előnyeiről, jótékony hatásairól, sokszínű felhasználásáról osztott meg információkat. Beszéde végén intette a hallgatóságot, hogy ne csak a téli időszakban vegyék magukhoz a folyékony aranyat, hanem építsék be mindennapos étrendjükbe is.
Mielőtt kiosztották volna az üvegeket, az iskola tanulói zenés-táncos előadásukkal idézték meg a világirodalom talán legelkötelezettebb mézrajongóját, Micimackót. A rímbe szedett étvágygerjesztés meghozta gyümölcsét, a tanulók fülig érő mosollyal vették birtokba ajándékaikat, melyek kétségkívül megédesítették az ünnepi várakozás időszakát.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?