Szegeden nyertek a kosarasok

Háromhetes szünet után lépett pályára ismét kosárlabdacsapatunk ezúttal Szegeden. Nem voltak a fiúk esélytelenek, hiszen öt győzelmes szériát tudhattak maguk mögött, míg a vendéglátók csak két alkalommal nyertek eddig.

Nos, ez egyáltalán nem látszott meg a Szedeák játékán, ugyanis rendesen „megugrottak” az első negyed elején. Szerencsére Pitts és Pantelics is többször betalált és így ötpontos (21-16) hátrányban pihenhettek két percet. A második negyedben a vendéglátóknál Vágvölgyi parádézott, szórta a triplákat, de ekkor meg Pittsnek Alekszandrov segített be. De még így is csak egy ponttal (43-39) tudták csökkenteni hátrányukat a nagyszünetre.

Úgy tűnik, a negyedórás pihenő jót tett a JKSE játékosainak, hiszen Pitts vezérletével 48-nál utolérték a vendéglátókat. Most Coleman jeleskedett igazán, találataival megfordították a mérkőzést és a szünetben már ők vezettek négy egységgel. A záró etapban is nagyszerűen játszottak a mieink. Jellemző lelkesedésükre, hogy miután kipontozódott a kis amerikai karmesterünk, Pitts – aki addig 28 pontot szórt –, egyáltalán nem szeppentek meg. Sőt, Alekszandrov és Coleman mellett a becserélt játékosok közül Brbaklic is többször betalált, és a végén biztos győzelmet arattak.

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP Auto-Jászberényi KSE 74-82 JKSE: Pitts 28/6, Rakics 6/3, Coleman 19, Alekszandrov 15/6, Pantelics 9/3. Csere: Brbaklic 5, Cseh, Kerpel-Fronius B.

Ezzel a győzelemmel még pozitívabb lett a kosarasok mérlege (6 győzelem, 4 vereség) és feljebb léptek az 5. helyre a táblázaton. Hogy ez a pozíció megmaradjon, nyerni kellene hazai pályán december 23-án, vasárnap az előttünk tanyázó Falco ellen.

 

Fotó: archív

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?