Luca naptól vízkeresztig táncolnak

A nagy érdeklődésre való tekintettel ezüstvasárnap délután négy és hat órakor is bemutatták karácsonyi műsorukat a Viganó AMI növendékei a Lehel Film- Színház pódiumán.

A 17 éve működő kiválóan minősített alapú művészeti iskola a táncos hagyományok elsajátítására oktatja növendékeit. Feladata a hagyományőrzés, az archaikus táncok felelevenítése, megőrzése, színpadra állítása, továbbadása az elkövetkező generációknak. Az intézmény Jászberény változatos kulturális életének kiemelkedő színfoltja. A Lucától vízkeresztig című műsorban bemutatkozott valamennyi, az iskolában működő csoport, a legkisebbektől a nagy együttesig. A muzsikát a Bara zenekar közreműködésének köszönhettük.

A zenekar karácsonyi éneke nyitotta a műsort, majd a Jászság Gyermektáncegyüttes hazai, jászsági táncokat mutatott be. A legifjabb csoport, a Kis Árendás követte őket, akik Luca, Luca kitty-kotty című műsorukban a Lucázás hagyományát idézték fel. A Borbolya Gyermektáncegyüttes Öröm hallik címmel hozott karácsonyi összeállítást, csakúgy mint a Barkóca, akik Betlehem című koreográfiájukkal díszítették a színpadot. A Jártató Ifjúsági Táncegyüttes egy modern darabbal készült a Haj regö rejtem… táncjelenettel.

A Galagonya csoporttól karácsonyi kántálást hallottunk. A döntők döntőjére készülő Jászság Népi Együttes ezúttal csökkentett létszámmal képviseltette magát magyarszentbenedeki táncokkal. A pávás csoportból alakult Ifjú Jártató Táncegyüttes szintén egy néptáncra épített modern darabot mutatott be az István napi köszöntőben. Utolsó táncként az Árendás Gyermektáncegyüttes bemutatójában moldvai koreográfiát láttunk Harsogtatás címmel. A műsort közös éneklés zárta.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?