Évadzáró a birkózóknál

A Jászberényi Birkózó Club vezetése december 14-én, az esti órákban tartotta évértékelőjét, amit azzal bővítettek ki, hogy bemutatták a vendégeknek új otthonukat. Jászberény polgármestere Kisádám Antalnak a birkózósportban eltöltött több évtizedes tevékenységéért oklevelet adományozott.

Jászberényi Birkózó Club igen sikeres évet tudhat maga mögött. Az idén kapták meg a Lehel Sportcsarnok melletti egykori jégkorongos faházat, amit nagyon szépen berendeztek. Mint azt Száraz Tibor vezetőedző elmondta, ez már valamelyest meglátszik az eredményeken is, hiszen a klub fiatal versenyzői nagyon jól szerepeltek ebben az évben. 291 olimpiai pontot szereztek, az ország 135 birkózó klubjai közül a 34. helyen végeztek. Az est másik fontos mozzanata volt, hogy a város polgármestere, Szabó Tamás Jászberény birkózó sportjában eltöltött sportolói, edzői és sportvezetői munkássága elismeréséül oklevélben részesítette Kisádám Antalt, aki 1974-től kezdődően 13 évig volt az akkori Lehel SC birkózó szakosztályának elnöke.

A volt szakosztályelnök 1985-re emlékszik vissza legszívesebben. Elmondása szerint ebben az évben – 100 évre visszamenőleg –, a legeredményesebbek voltak. „Aranycsapatként” említette a tanítványok teljesítményét, hiszen két alkalommal is magyar bajnoki címet nyertek. Az egykori szakosztályelnök szerint a Jászberényi Birkózó Club fiatal versenyzői jó úton járnak, akiket már ma a Lehel SC méltó utódainak lehet tekinti. A klub vezetése ezúttal is megajándékozta ifjú birkózóit, akik közül Száraz Tibor Kiss Keve teljesítményét emelte ki, akit senki nem tudott legyőzni 2018-ban.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?