Összefognak a jeges sportolók

A Magyar Jégkorong Szövetség és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség novemberben együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá. Mindezek figyelembe vételével a két jászberényi szakág is megállapodást kötött.

Immár szövetségi szinten is úgy gondolja mindenki, hogy a jeges sportágaknak össze kell fognia, többek között az utánpótlás-nevelés és tehetségkutatás fokozása, a sportolói részvételi számok, különösen a kezdő és/vagy leigazolás előtt állók létszámának növelése, valamint a szakemberképzés összehangolása tekintetében, például a jégkorong fejlesztése műkorcsolya edzők bevonásával.

Így gondolják ezt jó ideje a jászberényi jégkorongozók és műkorcsolyázók is, akik december közepén hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek sportágaik helyi utánpótlás-nevelő munkájának közös fejlesztése érdekében. A Jászberényi Lehel HC és a Cori-Kör Alapítvány a megállapodásban rögzítette, hogy kölcsönösen támogatják egymást sportágaik utánpótlás bázisának kiszélesítésében, a sportolói részvételi létszámok növelésében. E cél érdekében összehangolják helyi utánpótlás-nevelő és tehetségkutató programjaikat és az e téren végzett szakmai munkájukat. Az alapítvány műkorcsolya edzői bekapcsolódnak a Lehel HC különböző korosztályú utánpótlás jégkorongozóinak korcsolyatechnikai képzésébe, a Lehel HC pedig edzés lehetőségekkel segíti a Cori-Kör műkorcsolyázóinak felkészülését. A két sportszervezet szakemberei a jövőben folyamatosan egyeztetnek, és rendszeresen tapasztalatot cserélnek egymással sportszakmai ügyekben, segítik egymás szakmai tovább fejlődését, és mindent megtesznek azért, hogy a jászsági jégsport utánpótlás-nevelés minél magasabb színvonalon valósuljon meg.

– Elsődleges célunk, hogy a jeges sportágakat választó jászsági gyerekek a lehető legjobb feltételek között sportolhassanak, és minél magasabb szintre jussanak. Az ő érdekeiket tarjuk a legfontosabbnak, és nagy öröm számunkra, hogy megszületett ez a megállapodás a Cori-Körrel, akikkel egyformán gondolkodunk erről. A műkorcsolya edzők korcsolyatechnikában nagyon sokat fognak tudni segíteni a hokis gyerekeinknek, és biztos vagyok abban, hogy ez rövid időn belül a pályán is megmutatkozik majd. Az együttműködésünknek köszönhetően közös utánpótlás-nevelési rendszert fogunk tudni kialakítani, ami hosszú távon alapozhatja meg a jászberényi jégsport sikerességét – nyilatkozta Bató András, a Lehel HC Szakosztály elnöke.

A Cori-Kör Alapítvány részéről Zircher Andor hozzátette: – Nagyon örülünk annak, hogy helyi szinten is elindult az együttműködés a jégkorongozók és a korcsolyázók között. A kezdetektől fogva a jeges sportágak közötti összefogásában láttuk a jászsági jégsport fellendítésének zálogát. Az utánpótlás-nevelés, fejlesztő programjaink évek óta arra az alapelvre épülnek, hogy a gyerekek óvodás koruktól élményközpontú, gazdag testkulturális képzést kapjanak a jégen, és biztos korcsolyázó tudást szerezzenek, amire építve később bármelyik jeges sportágban meg tudják állni a helyüket. Úgy gondolom, hogy a mostani megállapodás jelentős hatással lesz városunk jeges utánpótlás sportjának színvonalára és eredményességére.

A közönség elsőként december 22-én a Lehel HC Karácsony elnevezésű rendezvényén láthatja együtt a két klub sportolóit, ahol a jégkorongos szülők és gyerekek vetélkedőjén, és az izgalmas hoki meccseken túl, a vidék bajnokságon érmes műkorcsolyázók is bemutatót tartanak.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?