Szerződtek a tanulók

Jászberény Városi Önkormányzat már negyedik éve támogatja ösztöndíjprogrammal a szakképzésben továbbtanuló jászberényi diákokat. Az ösztöndíjra vonatkozó szerződéseket ünnepélyes keretek között a Polgármesteri Hivatal dísztermében, szerdán délután írták alá a tanulók és Szabó Tamás polgármester.

Az elmúlt négy év során 107 tanulói szerződést kötött az önkormányzat 28 millió forint támogatási összegben. Az ösztöndíjprogram célja a szakképzett munkaerő megtartása a jászsági cégek számára illetve egy tervezhető, vonzó jövőkép előrevetítése a fiataloknak.

Az ünnepségen megjelenteket Szabó Tamás polgármester köszöntötte. Beszédében röviden tájékoztatott a program céljáról és reményét fejezte ki, hogy az évek óta sikeresen működő programban a most szerződő gyerekek is megtalálják számításaikat a kölcsönös együttműködés jegyében és tanulmányaik befejeztével jó szakemberekké válnak. Ezen a napon az első szerződést Vas Pál automatika szakos tanuló írta alá, majd példáját követve a programban részvevő hiányszakmában tanuló társa is ellátta kézjegyével a dokumentumot.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?