Játékdömping a Dérynében

Játékbirodalommá változott a Déryné Rendezvényház vasárnap, ugyanis az V. Játékos Napnak adott helyszínt. A programon találkozhattunk a Star Wars univerzumából ismert karakterekkel, kipróbálhattunk konzolos és virtuális valóság-játékokat, és még sok más logikai, ügyességi játékban vehettünk részt.

Birodalmiak rohamozták meg a rendezvényházat vasárnap délelőtt az 501- es Légió Magyarországi Helyőrségének szerepjátékosai személyében. A George Lucas által megteremtett karakterekkel csatába szálltak a bátrabbak, de voltak, akik inkább átálltak a sötét oldalra, és közös fotót készítettek Vader nagyúrral. A standon kiállított birodalmi fegyverekről már egy rohamosztagos osztotta meg tudományát, melyre láthatóan sok rajongó kíváncsi volt.

A játékos napon természetesen nem maradtak el a szokásos konzolos és vr játékok sem. Sok srác – otthoni környezetét felidézve – nagyképernyős smart tévén playstation és xbox játékokon fitogtatta ügyességét. Az előző generáció videójátékait a Super Mario, Mortal Combat, Sega, kacsalövős elevenítette fel, amit előszeretettel próbáltak ki a fiatalabbak a régi képcsöves tévéken. A játék szó hallatán talán még mindig elsőre a családi összejöveteleket megszépítő társasjátékok jutnak eszünkbe. Az asztalokon előtérbe kerültek a fából készült logikai játékok, a padlón pedig óriás társasokat próbálhattunk ki.

A kisebbek is megtalálták a nekik való szórakozást, több ezer Lego vagy Duplo elemből alkottak. Láthatóan nemcsak a gyerekek voltak odáig a lego Kánaántól, a szülők sem bánták, hogy „vigyázás” címszó alatt bekapcsolódhattak az építkezésbe. Szintén a kisebbeket vonzották a színező asztalok és a szüntelen köröket leíró kisvonat az asztalon. A program részét képezte a már hagyományos kockashow, mely új perspektívában láttatta Rubik Ernő találmányát. A Lehel Vezér Baranta a népi játékok sokaságában kalandoztatott, míg polyuniverzuma a matematika, filozófia és a művészet trióját mutatta be. Lehetőség nyílt asztali szerepjáték kipróbálásra, illetve a városunkban már népszerű élményalapú programozás elsajátítására is. Tehát játékból nem volt hiány, ahogy látogatóból sem. Ismét színvonalas eseményt tudhat maga mögött a Jászkerület Nonprofit Kft. programja Kocza Anita szervezésében, hiszen talán az eddigi évek legjobb játékos napját sikerült lebonyolítaniuk.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?