A család az első

Magyarország kormánya kiemelten fontosnak tartja a családok védelmét és támogatását, ezzel kapcsolatosan nemzeti konzultációs kérdőívet küldtek ki a magyar háztartásokba. A dokumentum visszaküldésének fontosságáról Pócs János országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót december 7-én, Hold utcai irodájában.

– Közeleg az év legszebb ünnepe a karácsony, aminek a legfontosabb üzenete mindig a család és a szeretet – kezdte beszédét a Jászság országgyűlési képviselője, majd szomorú ténynek adott hangot a folytatásban.

Elmondta, hogy ma az országban azt tapasztaljuk, dönteni kell a bevándorlók és a családok támogatása között, mivel a brüsszeli hatalom napjainkban is a migránsok befogadásért harcol. Azonban a magyar emberek tavasszal újból bizalmat szavaztak a kormánynak, annak reményében, hogy megélhetést, biztonságot és a családok támogatását biztosítja számukra. Erről a magyar állampolgárok is dönthetnek a konzultációs ív kitöltésével, amit december 20-ig lehet visszaküldeni.

Kiemelte, hogy míg a parlamenti ülések során a kormány családi adókedvezményekre, otthonteremtési támogatásokra tesz javaslatot, addig az ellenzék ezeket nem szavazza meg, sőt folyamatosan támadja. Ugyanakkor képviselőik az Európai Parlamentben minden bevándorlás párti javaslatot elfogadnak, sőt előterjesztéseket tesznek. – Mi nem a migránsokra, hanem a magyar, gyermekes családokra szeretnénk alapozni Magyarország jövőjét – osztotta meg gondolatait.

Végül azzal zárta beszédét, amennyiben a választók véleménye megerősíti abban a kormányt, hogy a család az első, akkor készek további intézkedéseket tenni.  Ehhez nincs másra szükség csak kitölteni a kérdőívet online a http://nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon, vagy visszaküldeni nyomtatott formában postai úton. Mindezt december 20-ig tehetjük meg!

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?