Mazsola profi varázslata

Vasárnap délelőtt a Budapesti Ame­tist Bábszínház előadásában Mazsola és Tádé meséjét tűzte műsorra a Lehel Film- Színház. A népszerű mesejáték teljesen megtöltötte a rosszcsont kismalac rajongóival a nézőteret.

Bálint Ágnes ikonikus meséjén generációk nőttek fel. Most a gyermeküket vagy unokáikat kísérő felnőttek az előadás alkalmával visszaidézték azokat az éveket, amikor a képernyőn az Esti mesék sorozat jóvoltából fekete-fehérben követték figyelemmel a kismalac kalandjait. Biztosan nem véletlen, hogy a kedves bábfiguráknak a mai napig töretlenül nagy rajongótábora létezik.

Bálint Ágnes a nevelés és a szórakoztatás között jó érzékkel egyensúlyozva írta meg a zöld kismalac történetét. Meséje olyan gyermekeket és szülőket érintő napi problémákra ad választ, mint a testvérharc, az irigység, a sértődés. Finoman utat mutat a barátság, őszinteség, nagylelkűség irányába. Mindezt észrevétlen terelgetéssel, úgy, hogy a gyermek maga ismerje fel a helyes és helytelen közötti különbséget, a jó irányába fordulást.

Tágra nyílt szemek, hangos, őszinte kacagások kísérték a Szívós Károly rendezésében bemutatott darabot. Bródy Vera ízléses, kedves bábfigurái, Pivarnyik László fülbemászó dallamai, a bábosok profizmusa az előadás egy órája alatt végig ébren tartották a figyelmet, és a nézők részéről köszönetképpen szűnni nem akaró tapsot hoztak.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?