Egy szettgyőzelemre futotta

A listavezetőt fogadtuk hazai pályán a vasárnap kora esti bajnoki összecsapáson. A Vasas Óbuda megérdemelten érvényesítette a papírformát és igazolta: nem véletlenül vezeti a bajnokságot.

A Vasas Óbuda elleni találkozó előtt szomorú kötelezettségének kellett eleget tennie a Jászberényi Röplabda Klubnak. A találkozó előtt elbúcsúztunk a korábbi kiváló játékostól, Sápi Judittól, aki hosszantartó, súlyos betegség után november 16-án elhunyt 53 esztendősen. Judit annak idején az 1991/1992-es és az 1992/1993-as szezonban is Magyar Kupa-bronzérmet szerzett a Szőke Péter vezette berényi csapatban. Nyugodjék békében!

Ilyen előzmények után, már az első szett elején remek leütést mutatott be Pintér Andrea és Aleksandra Cveticanin is. Sajnos azonban így is többször megtalálta a rést a blokkunkon a fővárosi gárda, így 6-12-re is módosult az állás, mielőtt Oksana Yakovchuk és Pintér Andrea is ponttal zárta volna az akciót. Mindezek ellenére sajnos nagyon gyorsan eldőlt a nyitó játszma sorsa a fővárosiak javára (12-25). A szett krónikájához tartozik, hogy 11-23-nál beállt nálunk Petőváry Panni – és a folytatást már végig vállalta.

A második játszma első perceiben kétszer is villant Oksana Yakovchuk, majd Pintér Andrea leütésével szemben is tehetetlenek voltak a budapestiek. 5-5 után azonban ismét fokozta a tempót a Vasas gárdája, amely hatékonyabb támadójátékának köszönhetően néggyel is vezetett. Pintér Andrea szerváival azonban 15-15-re kiegyenlítettünk, úgyhogy a vendégek nem vártak tovább az időkéréssel. Ezután viszont 0-9-es (!) negatív sorozatba kerültünk. Így teljesen megérdemelten nyert újabb játszmát a Vasas Óbuda (16-25).

Oksana Yakovchuk és Pintér Andrea leütésével 5-2-re vezettünk a harmadik szettben. Hiába kért ekkor időt Jakub Gluszak, Pintér Andreát nem tudta kizökkenteni, csapatkapitányunk ugyanis kétszer is remekül szervált, aztán pedig Aleksandra Cveticanin villant. Óriási formajavuláson mentünk keresztül: Petőváry Panni nyitásai és Oksana Yakovchuk sáncolása révén 12-8 után 18-8-ra is vezettünk! Ebben a periódusban a játék minden elemében nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. Csapategységünknek, a Lékó Lilla vezette mezőnyvédekezésünknek köszönhetően pedig nagyon gyorsan szépítettünk (25-13).

Petrenkó Brigitta sáncolásával, majd Pintér Andreával és Aleksandra Cveticaninnal szemben is esélytelenek voltak a vendégek (7-6). Ettől kezdve azonban egyre átvette az irányítást a fővárosi gárda (11-16). Minden igyekezetünk ellenére sajnos a végjáték ismét egyértelművé vált – és ezen az sem változtatott, hogy 16-23-nál beállt nálunk Faragó Fanni (16-25). Teljesen megérdemelten győzött 3:1-re a Vasas városunkban.
Jászberény Volleyball Team – Vasas Óbuda 1:3 (-12, -16, 13, -16)

JVT: Riczkó Gabriella, Oksana Yakovchuk, Pintér Andrea, Petrenkó Brigitta, Aleksandra Cveticanin, Katie Devaney. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Petőváry Panni, Faragó Fanni. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az MTK Budapest elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzése lapzártánk után, szerdán ér véget Budapesten, vasárnap 18 órától pedig már ismét a bajnoki pontokért megy a küzdelem. Ezúttal a negyedik helyezett UTE otthonába látogat majd el röplabdacsapatunk.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?