Virágzó gyémántok

November 16-án, pénteken este Ali baba kincstárában találta magát az Oázis Kertészet látogatója, ahol a drágakövek ragyogását ezúttal a varázslatos orchideák tündöklése jelentette.

Az idén találóan A gyémántok ragyogása fantáziacímet viselő Orchideák Éjszakája rendezvény immár hagyománnyá nőtte ki magát a nagykátai úti kertészet akciói között. Ezúttal is sok látogató érkezett a különleges virágkínálat megtekintésére akár csak a gyönyörködés, akár vásárlás szándékával. Az áruházba betérők aztán rendre elcsábultak a növényritkaságok láttán, és ki-ki megvette élete első vagy sokadik orchideáját.

A bolt menedzsmentje is mindent megtett a vásárlási szándék megerősítéséhez, kezdve a pezsgős belépőtől, a szaktanácsadáson át az akciókig. Lapunk kérdésére azt is elárulták, hogy ez alkalomra különleges fajtákkal bővítik a megszokott kínálatot. A több száz cserépben a szivárvány minden színében pompázó virágválasztékban mindenki megtalálta a lakásához, egyéniségéhez vagy szakértelméhez illő növényt. Az apró virágú Oncidiumok, a pillangószerű Miltoniák, a meghökkentő föld nélkül növekvő Vanda-félék, a kezdőknek ajánlott szépséges Cambriák, a tündéri papucsokra emlékeztető Paphiopedilumok szirmai a természet kincsestárát tárták a szemlélő elé. Akinek a virágok naturális szépsége kevésnek találtatott, azok választhatták a csillámporral megszórt, színezékkel rafinált módon megfestett virágokat.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?