Állj mellém!

A Fogódzkodó Egyesület október 27-én jótékonysági bált rendezett az Aranysas Rendezvényházban. Szerencsés embernek mondhatom magam, mivel – mint fellépő, és mint érintett is – részt vehettem a bálon.

Az én személyes történetem az egyesülettel 16 évvel ezelőtt kezdődött, hiszen születésem óta a szívemen viselem az egyesület sorsát. Személyesen is érintett vagyok, mivel a bátyám súlyosan fogyatékos. Az eddigi életemet neki, illetve a hasonló sorsú gyermekeknek szenteltem.

Az egyesület nagyban segítette a gondolkodásomat és az életcélomat. Már egészen kicsi korom óta imádtam a fogyatékos gyermekeket, illetve felnőtteket. Ahogyan cseperedtem, világossá vált számomra, hogy ez a pálya az életcélom. Fogyatékkal élő embereket szeretnék tanítani, és segíteni nekik, ahogy csak tudok. Az egyesület bálján résztvevők megtapasztalhatták a fogyatékos gyermekek társaságát, illetve érzékelhették, hogy ezek a drága gyermekek mennyire tudják értékelni az igazán kis dolgokat is.

A bál védnöke Szikra Istvánné Edit asszony volt, aki köszöntőjében személyes történeteit elevenítette fel, hiszen az egészségügyben dolgozóként napi kapcsolatba került sérült, beteg emberekkel, akiknek sorsa nagyon megérintette. Az est műsorában felléptek a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Klubjának fiataljai. Lenyűgöző produkciójukban jól látszódott, hogy mennyire szeretnek színpadon állni és igyekeznek jól szerepelni.

A Lehel Vezér Gimnázium büszke tanulójaként nagyon jó érzés volt hallani a gimnáziumom férfikarát, akik gyönyörű dalokat énekeltek. A műsorban én is felléptem édesanyámmal, a jelbeszéd egy részletét adtuk elő. Remélem a résztvevőknek is tetszett! Egy mondattal kifejezve: az est folyamán is lenyűgöző volt látni, hogy az egyesület mennyire összetartó, és mennyit jelent számukra a beteg gyermekek jövője. Köszönet az egyesület elnökének és a vezetőségi tagoknak, hogy immáron 18 éve összetartják a fogyatékos gyermeket és felnőttet gondozó családokat, és hogy egész évben tagjaiknak megfelelő programokat szerveznek, sok család örömére.

Szerző: Rafael Lilla

Vélemény, hozzászólás?