Mondá a Schuster oh yeah!

Kövéren és kopaszon a hangerőt már nem bírom! – foglalta dalba ezt a hazugságot Schuster Lóránt a P. Mobil frontembere vasárnap este az Ifjúsági Házban.

Talán csak a túlsúlyt illetően volt némi igazság a kezdő dalban, de sem a hajjal, sem a hangerővel nem volt probléma. A többszörös nagypapa olyan hangerővel nyomta végig a kétórás koncertet, ami az ifjaknak is példaképül szolgálhat. A közönség sorában is akadt néhány unokája korú kiskölyök, akik szüleik nyakában lógva vagy az első sorban csápolva élvezték a bulit, de jobbára az ötvenpluszos „öreg rockerek” alkották a törzsközönséget. Ők azok, akiknek emlékeiben élnek a P. Mobil virágkorában stadionnyi tömegeket vonzó nagykoncertek. Vasárnap ugyan nem volt többezres létszám, de a zenészek lelkesedéséből ez mit sem vett vissza. Az Ifi házat megtöltő rajongók is ugyanolyan fáradhatatlanul ugráltak, daloltak a legnagyobb slágerekre, mint húsz-huszonöt évvel ezelőtt. Felröppent a Varjú vagy, előgurult a Kétforintos dal, Tunyó emlékére megszólalt a Zöld, a bíbor és a fekete, dallá formálódott az Utolsó cigaretta, és természetesen itt volt Babolcsai néni is, hogy csak a legismertebb dalokat említsük.

Mooobil, mooobil skandálták a rajongók ráadást kérve, amire a válasz csak a már jól ismert dal lehetett: A pofádat befogod. Természetesen ezen egy vérbeli rocker nem sértődik meg. A rajongók megfogadták a tanácsot és a legnagyobb megelégedéssel tértek haza, vagy mentek tovább a felfokozott hangulatban folytatni a bulit egy másik helyszínen. Elvégre rocktóber van!

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?