Mindkét csapatunk nyert

Elkezdődtek a jégkorong mérkőzések a jászberényi fedett műjégpályán is. Október utolsó hétvégéjén, szombaton és vasárnap is láthattak mérkőzést a jégkorongkedvelők.

Szombaton este a Lehel HC fogadta fehérvári ellenfelét az OB II-es bajnokságban. Igen huszárosan kezdtek hokisaink, hiszen a 4. percben Szerdahelyi átadásából Szabó Zoltán talált a vendég Hevület kapujába. Alig telt el egy perc, amikor Bató András Hetler távoli lövését irányította a kapuba. Később miután kiállítottak egy fehérvári játékost, kisebb meglepetésre a vendégek szépítettek 2-1-re. A szünet után alig játszottak két percet, máris egyenlített a vendégcsapat. Szerencsére a berényi gárda rendezte sorait és Szerdahelyi átadását Szajka vágta a kapuba, 3-2. Ezt az előnyt egalizálták a vendégek, sőt a 2. harmad vége előtt néhány perccel, megfordították a mérkőzés állását, 3-4-re. A harmadik harmadban sem ért véget a gólgyártás. A 48. percben Szabó Zoltán egy kapusról kipattant korongot ütött a hálóba, 4-4. Majd rá egy percre Német Kornél következett, ezzel már 5-4 ide. Háromperc elteltével Szajka átadását Rácz Tamás ütötte a kapuba, 6-4. Természetesen a dunántúli gárda sem adta fel, és némi bírói „tévedéssel” kettős emberelőnyhöz jutottak, majd a hősiesen védekező Lehelesek között sikerült 6-5-re szépíteniük. A hátralévő 4 perc igen nagy izgalmat hozott, de a székesfehérváriaknak nem sikerült egyenlíteni. Lehel HC – Hevület 6-5.

– Nagyon örülünk, hogy ma este ki tudtuk szolgálni közönségünket, akik sokan kilátogattak meccsünkre. Szeretnénk továbbra is így folytatni és örömet szerezni szurkolóinknak – nyilatkozta a mérkőzés után Szerdahelyi Gábor.

A vasárnap esti OB IV/A mérkőzés a Harcosok és Gerillák összecsapása már sokkal simább volt. Az első gólra 16 percig kellett várni, ekkor Tátrai Tamás volt eredményes, majd Remete Ádám következett, 2-0. A középső harmadban már sűrűbben, szinte percenként repültek a korongok a fővárosiak kapujába. Guba Martin nyitotta a sort, majd Koczka Csaba folytatta 4-0. Tátrai Tamás pedig már a 2. gólját jegyezte, 5-0. A végeredményt pedig Jerkó László állította be. Warriors Jászberény – TSE Gerillák 6-0.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?