Lurkók a gyepen

Október 28-án, vasárnap délelőtt mintegy száz gyermek részvételével került megrendezésre az idei év utolsó Bozsik-fesztiválja az U7-U9-es korosztály számára.

A Jászberényi FC két műfüves pályáján és a hátsó füvön megtartott rendezvényen a két helyi alakulat mellett a környékbeli települések szokás szerint szép számmal képviseltették magukat. Az MLSZ ezúttal változtatott a hagyományokon, és a Németországban már régebb óta alkalmazott módszerrel próbálja a gyerekeket az eredményesebb, jobb játékra rávenni. A nagyjából 20×25 méteres területen a 4:4 elleni játék 4 kapura zajlik – ezek mérete 2×1 méter, kapus pedig nincs. A nap legidősebb focistáinak nem volt idegen ez a kezdeményezés, hiszen Kiss Csaba és Nagy Attila edzők edzéseken sokszor gyakoroltatták már ezt a játékot, így nagy kedvel, számolatlanul rúgták a gólokat, itt ugyanis az eredmény másodlagos. A fő cél a játék megszerettetése, a sportághoz való kötődés megszilárdítása.

A torna végén Kis-Német Albert alközpontvezető az egész éves közreműködést megköszönte a szülőknek és a kis futballistáknak, akiknek a jutalma üdítő és csoki volt. A csapatok legjobbjai pedig – mint minden ilyen rendezvényen –, oklevelet vehettek át.

Természetesen még nem térnek téli szünetre a lurkók, hanem november középétől teremben folytatják a felkészülést a jövő évi megmérettetésekre.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?