Győztek a harcosok

Október 14-én a Jászberény Warriors amatőr jégkorongcsapata számára is elkezdődött a bajnokság, immár a Magyar Jégkorong Szövetség szervezésében. A berényi hokisok a fővárosban vendégszerepeltek.

Alig két perc telt el a mérkőzésből, amikor megszületett a Warriors szezonbéli első találata, ami Jerkó nevéhez fűződik. Később aztán felváltva estek a gólok, azaz fej-fej mellett haladt a két alakulat egészen 3-3-as állásig, ám innentől kezdve robbantottak a Harcosok. Egy Baranyi-Oskola összjátékot követően utóbbi szerezte meg ismét a vezetést a berényi hokisok részére, és innen már nem engedték át a vezetést vendéglátójuknak. Villantak a Warriors stílusjegyek, Guba ott folytatta a pontgyártást, ahol tavasszal abbahagyta. Két emberhátrányos gólt is összehozott, ahol az egyik akció végén a csapat új, ám „őshonos” jászberényi játékosát, Tátrai Tamást szolgálta ki, aki ezzel megszerezte saját maga első, csapata hetedik találatát. Itt már zsebükben volt a három pont, de ezek után sem álltak le, Oskolának és Szántaynak egyaránt sikerült a duplázás a találkozó vége felé.

Szigeti Bikák – Warriors Jászberény 3-9

– Kilenc gól és kétharmad jó játék, innen fejlődünk tovább és várjuk a folytatást. Ez egyben az első hazai mérkőzésünk is lesz, valószínűleg október utolsó hétvégéjén, amikor minden bizonnyal a Lehel HC felnőtt csapata is itthon lép jégre. Igazi hoki hétvége lesz tehát, várjuk lelkes szurkolóinkat – mondta el hazaérkezésük után Guba Martin, a Harcosok gólgyárosa.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?